Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Studenta Daniela (†21) před lety zavraždili neonacisté: Policisté obvinili vlivného právníka!

Autor: jel - 
28. března 2023
17:00

Jednadvacetiletý slovenský student Daniel Tupý zemřel v Bratislavě v roce 2005. S kamarády se tehdy vydal pobavit do podniku na Tyršově náměstí. Osudný večer se bohužel náhodou setkali se skupinou údajně napojenou na neonacistické hnutí Rebel Klan Engerau. Extremisté Daniela a jeho kamarády brutálně napadli a mladého studenta zavraždili. Po osmnácti letech policie obvinila vlivného právníka Adama P.

S agresory se osudný večer setkal i Juraj M. a jeho partnerka. „Skupina vystoupila z auta a chtěla nás napadnout,“ popsal svědek s tím, že jednoho z mužů znal z vězení, a tak je nakonec agresoři nechali být. „Vladislav Z. říkal něco v tom smyslu, že si to někdo odskáče, že hledají terč na bitku,“ dodal podle deníku Plus JEDEN DEŇ Juraj. 

Takové štěstí jako Juraj a jeho partnerka už bohužel neměl Daniel a jeho přátelé. Útočníci je napadli a surově zbili pěstmi i boxery. „Bili mě rukama do tváře a několikrát mě kopli. Jeden z nich přitom křičel: Ty vyje*aný antifáku! Víš, kdo jsme? My jsme skinheadi,“ popsal jeden z napadených Rastislav J.

Nejhůře to odnesl jednadvacetiletý Daniel. Agresor ho bodl osmkrát nožem do plic a hrudníku a mladý student na místě vykrvácel. Útok tehdy vyvolal na Slovensku velké protesty proti extremismu právě pro podezření, že agresoři byli sympatizanti krajní pravice.

Danielův vrah roky unikal spravedlnosti. Nyní slovenská policie učinila překvapivý krok. Obvinila vlivného právníka Adama P. Právě on měl podle nejnovějších důkazů útočit nožem. Jeho bývalý kamarád Vladimír M., který měl Daniela dvakrát praštit boxerem, vypověděl, že Daniela ubodal Adam P. a vražednou zbraň pak hodil do Dunaje. 

Obviněný Adam P. měl podle informací deníku Plus JEDEN DEŇ na vysoké škole VYPRACOVAT rigorózní práci na téma Trestněprávní aspekty extremismu. Díky této práci získal titul JUDr.

Video  Insta Crime Podcast: Dceru slavného spisovatele uškrtil její manžel  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání