Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Novomanželé zůstali napospas v oceánu: Výletní loď odplula bez nich! Teď se soudí o 110 milionů

Autor: rix - 
6. března 2023
16:43

Novomanželé Alexander Burckle a Elizabeth Websterová žalují výletní společnost v přepočtu o zhruba 110 milionů korun. Součástí plavby po moři u Havajských ostrovů bylo i potápění. Došlo ale ke komplikacím a výletníky společnost nechala napospas rozbouřenému oceánu. Ti pak museli na souš doplavat necelý kilometr a do písku napsat vzkaz SOS!

Šťastní novomanželé si zarezervovali plavbu se společností Maui Sail Company. Těšili se nejen na výlet okolo Havajských ostrovů, ale také na úžasné potápění. Krásný zážitek se ale proměnil v noční můru. 

Jejich loď zakotvila kus od ostrovu, zatímco oni se vydali do hlubin. Nastaly ale komplikace. Počasí nebylo dobré a oceán byl rozbouřený. Alexander s Elizabeth se po nějakém čase rozhodli, že se raději vrátí na loď. To se jim ale v divoké vodě nedařilo. Zbytek turistů už na palubě byl.

Největší šok ale nastal, když jim plavidlo odplulo z dohledu. „Hrozilo nám bezprostřední utonutí,“ uvedl pár podle deníku Daily Mail ve své žalobě. Oběma nezbylo nic jiného než doplavat na nejbližší ostrov Lanai. Ten byl vzdálený asi osm set metrů.

V boji s rozbouřeným oceánem se jim jako zázrakem na pevninu podařilo dostat. Na souš ale doplavali vyčerpaní a dehydratovaní. Jakmile byli z nejhoršího venku, napsali na pláži do písku velkým písmem nouzové volání „SOS“. 

Nakonec je na ostrově nalezli místní obyvatelé, kteří páru poskytli pomoc. Posléze se dověděli, že posádka lodi špatně spočítala všechny pasažéry a odjela s vědomím, že ve vodě nikdo nezůstal. „Sečteno a podtrženo, prostě jsme odpluli,“ uvedla jedna z výletnic Jessica Herbertová. 

K situaci měl co říct i právník obou výletníků Jared Washkowitz. „Může to být opravdu drsné prostředí i pro zkušené potápěče,“ řekl k podmínkám, kterým byli Alexander s Elizabeth ponecháni napospas. 

„Kdyby nebyli mladí a silní, zřejmě by se tam utopili,“ dodal Washkowitz. Mluvčí společnosti Maui Sail Company se odmítl k situaci vyjadřovat. Jisté ale je, že firma teď čelí žalobě a novomanželé požadují jako odškodné asi 110 570 000 korun.

 

Květoslava Velanova ( 7. března 2023 06:26 )

O to vůbec nejde, to je jiná věc. Někdo je přece zodpovědný za to, že na palubě jsou všichni. A když nejsou, tak se neodplouvá.

pupak ( 6. března 2023 23:46 )

Takže na svatební cestě zažili dobrodružství, na které bufou vzpomínat do konce života a nejspíš se i do konce života i královsky zabezpečili, protože ten soud nemůžou prohrát.
Možná nevysoudí celou požadovanou částku, ale jestli nebudou blbnout, tak zbyde i na pohodový život jejich vnoučat.
Těch uplavaných 800 metrů rozhodně nemusí litovat.

Wells ( 6. března 2023 18:54 )

Nepostavili se včas na odplutí a teď na tom chtějí ještě vydělat.

bre-burda ( 6. března 2023 18:00 )

Nepíší, co na tom pustém ostrově dělali, než je objevili domorodci. Možná, že byli vysílení z úplně jiného sportu, než bylo ono potápění! No a ještě vysoudí miliony.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání