Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Po krásné modelce jako by se slehla zem: Ženu unesly ozbrojené milice?!

Autor: rix - 
11. února 2023
19:36

Obestřeno tajemstvím je náhlé zmizení libyjsko-irácké influencerky Dalye Farhoudové. Kráska zmizela ze svého domova v Tripolisu a už týden je nezvěstná. Neozvala se rodině, ani přátelům. A co víc, hrozí, že krásnou modelku unesly ozbrojené milice. 

Právě ozbrojené milice jsou podle deníku Daily Star v Libyi velkým problémem. Mnohdy nevěnují pozornost státní policii a berou zákony do vlastních rukou. Panuje obava, že Farhoudová se stala jejich obětí. Existuje ale i jiná teorie ohledně jejího zmizení. 

Video  Obestřeno tajemstvím je náhlé zmizení libyjsko-irácké influencerky Dalye Farhoudové.  - Instagram: Dalya Farhoud
Video se připravuje ...

Modelka, která má na instagramu více než 600 000 sledujících, mohla popudit místní policii. Ve státě je nejvíce zastoupeno islámské náboženství a Dalya se na sítích prezentovala odvážněji, než by bylo v zemi zvykem. Mluvčí organizace zabývající se bojem proti terorismu tuto teorii podpořil. 

„Nebyla unesena, jak někteří tvrdí, ale byla zatčena oficiálním způsobem s vědomím státního zastupitelství,“ tvrdil Ahmed Salem. Ať už je ženin osud jakýkoli, okolo případu panuje podezřelé ticho. Irácké ministerstvo zahraničí nyní požaduje od libyjských úřadů odpovědi.

Bezpečnostní situace v Libyi je po letech občanské války velmi nestabilní a v celé zemi jsou stále aktivní stovky milicí. Ropná velmoc je v krizi od roku 2011, kdy lidové povstání s pomocí vojenské intervence NATO svrhlo diktátora Muammara Kaddáfího.

Zemi poté sužovala občanská válka a její instituce se rozštěpily na ty, které sídlily v Tripolisu a jež měly podporu OSN, a na úřady sídlící na východě, za nimiž stála armáda Haftara, který se v roce 2019 pokoušel dobýt i Tripolis.

bullshit ( 12. února 2023 11:56 )

Kráska...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání