Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Stanislav měl žít dva dny s mrtvolami svých nejbližších: Šokující detaily zločinu

Autor: VaB - 
26. ledna 2023
05:00

Stanislav (†53), který zřejmě může za smrt svých nejbližších, žil se třemi mrtvolami dva dny doma. Erika (†44) se Zuzkou (†14) a Martínkem (†12) zemřeli 15. ledna, o dva dny později ještě sousedé vídali otce rodiny. Ten později spáchal sebevraždu. Kolem tragédie je ale stále mnoho neznámých.

K tragédii došlo v Michalovcích na východě Slovenska. Podle médií měl Stanislav (†53) své tři nejbližší zastřelit, nově se ale objevují informace o tom, že je otrávil. Maminka Erika (†44), dcera Zuzka (†14) a syn Martínek (†12) zemřeli 15. ledna.

Soused hlavu rodiny Stanislava viděl ještě o dva dny později živého. Potkal ho dopoledne před panelákem. Podle serveru Cas.sk je tak možné, že měl dva dny doma schované mrtvoly. Zároveň slovenský deník uvedl, že trojice neměla na tělech stopy po střelných poraněních, údajně se spekuluje, že je mohl pachatel otrávit nebo udusit. Sám Stanislav později spáchal sebevraždu zatím neznámým způsobem. 

„Pachatele někdy první vražda tak vyčerpá, že není schopen pohybu a chytí ho, když sedí delší dobu u mrtvoly, ale je to nezvyklé, dva dny je dost dlouhá doba. Druhou možností je, že pachatel neví, co dělat, případně se neumí odloučit od svých blízkých,“ popsal deníku bývalý kriminalista Matej Snopko.

Těla byla policisty nalezena v ložnici na posteli pod přikrývkou. Snopko to přirovnává k tomu, že někteří vrazi své oběti takto „důstojně“ uloží, případně skryjí, aby je nikdo neviděl na první pohled. Co přesně se v panelovém domě na slovenském sídlišti stalo, je stále zahaleno tajemstvím.

Policie k případu nezveřejňuje žádné informace, kvůli vyšetřování neinformuje ani nejbližší pozůstalé. Stejně tak zatím není znám motiv činu. Bratr zavražděné matky Emil popsal, že mohlo jít o finanční důvody, případně žádost o rozvod.

Video  Policie ve slovenských Michalovcích objevila mrtvý manželský pár a jeho děti. (17. 1. 2023)  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání