Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranáři hledají hrdinu z Kolína: Zachránil Honzu a zmizel

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Městská policie Praha)
Autor: VaB - 
30. prosince 2022
11:48

Neznámý muž zachránil o Vánocích život Honzovi. Ten byl na procházce se svou pětiletou dcerou, náhle ale zkolaboval. Právě onen neznámý hrdina mu zachránil život tím, že mladého tatínka začal okamžitě resuscitovat. Teď hrdinu hledají.

Jednatřicetiletý Honza si vyšel 25. prosince se svou dcerou (5) na procházku Kolínem. Nic nenasvědčovalo tomu, že by za pár minut ležel na zemi v bezvědomí. Bohužel se mu ale udělalo špatně, zatočila hlava a už bylo zle.

K nehybnému Honzovi zničehonic přiběhl neznámý muž a začal s okamžitou první pomocí. Jiná žena se zase postarala o dceru, která všemu přihlížela. „Řidiči sanitek jedou, jak jen můžou, aby u vás byli za 5 minut, na místo jede i policie s defibrilátorem a pomáhá při přistání vrtulníku, pilot přistává hned u vás. Všichni v tu chvíli nemyslí na nic jiného než na vaši záchranu,“ popsal zasahující lékař královéhradecké záchranky Marek Dvořák. „Najednou střih a probouzíte se v sanitce, bolí vás hrudník a záchranáři vám s úsměvem gratulují k tomu, že jste se znovu narodil.“

Tatínka se jim podařilo oživit, druhý den už všem zasahujícím děkoval z nemocničního lůžka. „Děkuji i Vám pane doktore za záchranu mého života, nyní se o mě hezky starají další profesionálové z JIP oddělení v nemocnici HK a mám se tu hezky,“ napsal panu Dvořákovi.

Lidé na sociálních sítích, ale i záchranáři, teď pátrají po neznámém hrdinovi. Primář kolínské záchranky Robert Kučera by mu podle Novy rád poděkoval. „Byl to pán, který měl tmavě modrou bundu. Byl tam s paní (blondýna) a s malou (dcerou, vnučkou). Věk cca 50, doufám, že ho neurazím. Ten má na záchraně života největší zásluhu. Snad se najde,“ dodala na facebooku žena, která volala záchranku.

Video  Záchrana seniora na ulici na Zličíně. (13. prosince 2022)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Yvetta Zlínská ( 30. prosince 2022 18:13 )

Záchranku volala přihlížející žena, nikoliv ten zachránce, který prováděl hrudní masáž. Takže jeho jméno se neví.

nika70 ( 30. prosince 2022 15:13 )

A proč ne? Třeba ho potěší, že mu poděkují...

Marek Nový ( 30. prosince 2022 14:37 )

Před rokem šel zdravý Honza místo procházky na dávku americké "vakcíny". Nemocnice tak získala stálého klienta.

saryk ( 30. prosince 2022 14:14 )

Ale tak nechte ho byt. Jeho tesi to, ze pomohl a ze vi, ze si pana prevzali lekari. Proc to rozmazavat a patrat po nem. Proto si lide pomahaji. Aby pomohli. Ne aby se to rozmazavalo a dodatecne se dekovalo atd.

nika70 ( 30. prosince 2022 13:48 )

Taky jsem kdysi pomáhala u záchrany paní, než dojela sanitka. Odešla jsem hned, jak si ji přebrali záchranáři, abych se tam nemotala. Dodnes si na ni vzpomenu, že ani nevím, jak to nakonec dopadlo. Snad dobře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání