Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Taxík v Ostravě po nárazu odmrštil chodce mimo silnici, mladík (†21) na místě zemřel

Autor: ČTK, inf, mah - 
29. prosince 2022
17:58

Jednadvacetiletý muž zemřel ve středu večer po střetu s vozidlem taxi služby v Ostravě. Nehoda se stala krátce před 19:00 v Plzeňské ulici za tramvajovou zastávkou Hulvácká. Novinářům to sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Podle dosud dostupných informací projížděl dvaapadesátiletý řidič taxíku pravým jízdním pruhem od Ferony směrem na Hrabůvku a z dosud nezjištěných příčin srazil chodce, který byl po nárazu odhozen na trávu mimo vozovku. Muž svým zraněním na místě podlehl.

Kriminalisté případ šetří jako usmrcení z nedbalosti. Nehoda se stále vyšetřuje a policie hledá i případné svědky tragického střetu, kteří se v danou dobu nacházeli na místě nehody. „Také žádají všechny řidiče vozidel, kteří místem projížděli, a případně jejich vozidlo disponuje palubní kamerou, aby se obrátili na tísňovou linku 158,“ uvedla Michalíková.

Dodala, že policisté mají informaci, že bezprostředně před kolizí řidič předjížděl jiné osobní vozidlo. Policie by chtěla získat především svědectví tohoto řidiče. V době nehody údajně byla na zastávce Hulvácká také tramvaj číslo 17, a to ve směru k zastávce Plzeňská. Také cestující z tramvaje policie vyzývá, aby ji kontaktovali.

Video  Nehoda dodávky v Chodovské ulici v Praze. (28. prosince 2022)  - Blesk.cz - Václav Burian
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 29. prosince 2022 19:14 )

Možná šel ze zastávky nejkratší cestou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání