Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragická smrt Martínka (†9) a Roberta (†11): Co víme o šokující nehodě v Rudňanech?

Autor: yks - 
30. prosince 2022
09:55

V neděli narazil plně obsazený automobil v Rudňanech na Slovensku do sloupu. Následky byly tragické. Dvě děti, které seděly na zadních sedadlech, jsou po smrti. Řidič, táta jednoho z nich, skončil ve stabilizovaném stavu v nemocnici. Lehká zranění utrpěl spolujezdec, jeho bratranec Robert. Jenže i ten čelí tragédii, protože při nehodě vyhasl život jeho synka. Jak se to všechno mohlo stát, ptají se nyní jejich nejbližší a také policie.

Na to, v jakém stavu byla silnice, jel zřejmě příliš řidič škodovky Martin, která v neděli 25. prosince vyjela ze silnice a narazila do sloupu v obci Rudňany v okrese Spišská Nová ves.

Následky byly děsivé. I když záchranáři dělali, co mohli, jeho syn Martin (†9) a druhé dítě na zadním sedadle, malý Robert (†11), utrpěli zranění neslučitelná se životem. Podle předběžných zjištění ani jedno z dětí zřejmě nebylo připoutané. Tak o tom alespoň hovoří slovenská média.

Oba dospělí muži, řidič a spolujezdec, Martinův bratranec Robert, zřejmě nehodu přežijí. Martin utrpěl poranění hlavy a hrudníku a skončil v nemocnici. O Roberta s lehčími zraněními se na místě postarali záchranáři.

Proč ale vlastně tátové s kluky někam jeli? Zdrcená maminka malého Martínka Božena (27) se dokázala vyjádřit jen krátce. „Byli na návštěvě u příbuzných v Rudňanech, a když se vraceli domů, zřejmě dostali smyk. Nedokážu se z toho vzpamatovat,“ řekla. „Jen čekám na svou smrt. Čekám, až zavřu oči a uvidím svého syna. Nebo až půjdu spát, čekám, zda se mi ukáže ve snech. Můj syn, můj Martínek,“ dodala zdrceně. Podobně bolestná situace panuje samozřejmě také v rodině Roberta.

„Nehoda je ve fázi vyšetřování. Vyšetřovatel zahájil stíhání pro přečin ublížení na zdraví v souběhu s přečinem usmrcení,“ uvedla mluvčí košické policie Jana Mésarová. Bez ohledu na to, jak vyšetřování dopadne, je však zjevné, že škoda se už stala. Pro obě rodiny tyto Vánoce už nadobro budou tragickou připomínkou křehkosti lidského štěstí i života.

Video  Ledovka na dálnici D6: Velké komplikace v dopravě a hromadná nehoda! Na místě kolem 40 zraněných.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...
Tragická nehoda v Rudňanech Tragická nehoda v Rudňanech | Slovenská policie

 

Jiří Zvěřina ( 31. prosince 2022 05:32 )

Naprostá nezodpovědnost obou dospělých - děti nepřipoutané, jízda jako na suchu...

Jiří Zvěřina ( 31. prosince 2022 05:31 )

Jenže to byla Škoda Octavie...

MarekBadatel ( 30. prosince 2022 16:27 )

Jsou to malí chudáčkové a andílkové. Je to moc moc smutné. Ať jejich dušičky najdou klid. Upřímnou soustrast celé rodině

MarekBadatel ( 30. prosince 2022 16:26 )

Na zimu a na blbé silnice Dacii (Logana) je lehká a má zvýšený podvozek. V kombinaci s novými zimními gumami a novými brzdami zaflekuje i na blbém povrchu. Pokud s takovýmhle autem člověk jede jakoby neměl žádné brzdy tak opravdu je to nejlepší auto na zimu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání