Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragická nehoda na Karvinsku: Při srážce dvou aut zemřel muž (†69), čtyři se zranili

Aktualizováno -
21. ledna 2022
23:27
Autor: ČTK - 
21. ledna 2022
22:41

Při srážce dvou osobních aut u obce Těrlicko na Karvinsku v pátek odpoledne zemřel 69letý muž. Další čtyři lidé skončili v nemocnici. Oznámili to mluvčí krajských hasičů Lukáš Popp a mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl. Okolnostmi nehody se zabývá policie.

Auta se srazila kolem 15:00. Na místo vyrazili hasiči, záchranáři i policisté, včetně vrtulníku zdravotnické záchranné služby. Hasiči na místě zjistili, že několika zraněným se povedlo dostat z aut ven, ale jeden člověk zůstal zaklíněn ve voze.

"Hasiči se kromě ošetřování zraněných osob pustili ihned do vyproštění zaklíněné osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Během vyprošťování prováděli současně i resuscitaci zaklíněné osoby přímo v havarovaném vozidle," popsal situaci Popp.

 V resuscitaci pak hasiči pokračovali s posádkami zdravotnické záchranné služby i po vyproštění zaklíněného muže. "Posádky se během rozšířené resuscitace snažily několik desítek minut obnovit srdeční činnost. Ani za pomoci přístrojové techniky a léků však jejich úsilí nevedlo k úspěchu a pacient na místě podlehl vnitřním poraněním v oblasti hrudníku," sdělil mluvčí záchranářů Humpl.

Při nehodě také utrpěla utrpěla středně těžké poranění hrudníku 69letá žena. Podle Humpla byla při vědomí. Po ošetření ji záchranáři předali do další péče v třinecké nemocnici. Další zraněnou byla 55letá žena, která měla poraněnou nohu a hrudník. Na místě byly také dvě děti, které sice podle mluvčího záchranné služby nejevily známky vnějších zranění, ale spolu s 55letou zraněnou ženou byly převezeny do havířovské nemocnice.

VIDEO: Děsivé video z hromadné nehody na dálnici D5.

Video  Děsivé video z hromadné nehody na dálnici D5.  - Tomáš Hubka
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání