Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krutá šikana dítěte s Downovým syndromem: Školáci se při útoku smáli!

Autor: rix - 
17. prosince 2022
10:23

Otřesná šikana se odehrála na školních záchodech na předměstí amerického Chicaga. Výrostci napadli chlapce s Downovým syndromem! Vše si natáčeli na mobil a utrpení postiženého se smáli. Video se následně začalo hromadně šířit po sociálních sítích. Čin už vyšetřují policisté.

I když se nešťastná oběť snaží ze spárů útočníků dostat, jsou v přesile. „Sejmi ho!“ křičí na šíleném videu žáci stojící okolo. A aby toho nebylo málo, nechutnému činu se dokonce smějí. Zveřejněný klip šokoval rodiče i zástupce školy. „Jsme hluboce zklamáni jednáním této malé skupiny studentů,“ kroutila hlavou Keisha Campbellová, která dohlíží na chování žáků v místní škole. 

Video  Žáci napadli hocha s Downovým syndromem.  - Facebook
Video se připravuje ...

Ústav chce útočící žáky potrestat. „Takové násilí není tolerováno a každý student, který se rozhodne pro toto chování, bude čelit patřičným následkům,“ upozornila Campbellová. Ředitel zařízení Shahe Bagdasarian pro deník Metro potvrdil, že případem už se zabývají i místní policisté. 

„Po dokončení vyšetřování budou zúčastnění čelit patřičným důsledkům,“ doplnil Bagdasarian. Otec jednoho z místních žáků se o útoku dověděl až ve chvíli, kdy na sociální síti spatřil video. „Mám spoustu otázek. Proč jsme nedostali žádnou zprávu?“ rozčiloval se Cris O'Connell za rodiče.

Studenti školy údajně plánují  protestní akci. „Mnoho rodičů je velmi rozzlobených, protože škola se snažila incident zlehčovat,“ míní studentka Emma Gurecková. „Jde o velký problém a lidé by o tom měli vědět,“ dodala. 

Wells ( 18. prosince 2022 21:15 )

Je to smutný ale nejenom žáci ale i učitelé a zaměstnanci v Amerických školách jsou vystaveni od takových hara-ntů šikaně a jelikož to jsou děti tak se jim nesmí nic říct ani je trestat. Na Floridě už učitelé odcházejí ze škol protože je ty nevychovanci začali už i mlátit. Žádná úcta, žádný respekt. Velice smutný.

Wells ( 18. prosince 2022 21:15 )

Je to smutný ale nejenom žáci ale i učitelé a zaměstnanci v Amerických školách jsou vystaveni od takových hara-ntů šikaně a jelikož to jsou děti tak se jim nesmí nic říct ani je trestat. Na Floridě už učitelé odcházejí ze škol protože je ty nevychovanci začali už i mlátit. Žádná úcta, žádný respekt. Velice smutný.

priserak77 ( 17. prosince 2022 16:50 )

Bohužel šikana je i v našich školách, ono to není jenom o škole, ale hlavně i o rodičích. Bohužel i někteří bohatí rodice vychovávají svojě děti podle hesla, když mám peníze, tak můžu vše. A u nás to bohužel je pravda, máš peníze, tak si zaplatíš prostě vše a všechny. Samozřejmě pak tu máme jistou menšinu, které se slušné chování vůbec netýká, těm prostě pomůže jenom sebrat jim štědré dávky.

lekno ( 17. prosince 2022 13:55 )

Doplnek - do v-ý-c-h-o-v-n-ě ... Ten cenzuro automat.. Zdá se mi, že to jaksi už přehání..

lekno ( 17. prosince 2022 13:50 )

Slyšela jsem, že šikana je na amerických veřejných státních školách běžná věc. Někdy se něco málo z toho dostane na veřejnost.. Pokud do takové školy chodí zdravotně znevýhodněný žák, je v riziku. Jeho rodiče by si měli uvědomit, že pravděpodobnost snášení šikany bude u něj moc velká.. Můj názor - Pokud není škola vybavena minimálně jedním ozbrojeným secure strážcem se zvýšenou pravomocí, který bude taky kamerově monitorovat veřejné prostory školy včetně hygienického prostoru při WC boxech, šikana nezmizí a bude jen narůstat.. 2. možnost - dát dítě do soukromé školy, případně speciální, kde by mělo být mezi seberovnými.. Jinak takových agresivních žákú bych okamžitě ze školy vyrazila a šli by do výc***-nápravného zařízení, pokud ne do kriminálu vzhledem k jejich nezletilosti. Když s nimi jen v rukavičkách budou se babrat, nic se nevyřeší. Na drzou agresivitu nestačí dobré slovo, reaguje pouze na hrubou sílu. Cit.: „Škola se snaží incident zlehčovat.“ - Bohužel, to mluví o všem..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání