Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Americké univerzitní město ochrnulo strachem: Neznámý vrah během spánku ubodal čtveřici studentů

Autor: štt - 
13. prosince 2022
17:09

Téměř před měsícem Kaylee Goncalvesová (†21) zveřejnila na svém instagramovém účtu několik fotografií se čtyřmi spolubydlícími. Studenti žili společně v malebném univerzitním městečku Moscow v severním Idahu. Jejich šťastné životy ukončil neznámý vrah.

Na jedné z fotografií má Kaylee na ramenou svou kamarádku Madison Mogenovou (†21) a další spolubydlící, Xana Kernodleová (†20), se tulí ke svému příteli Ethanu Chapinovi (†20). „Šťastná holka obklopená skvělými lidmi,“ napsala usměvavá dívka do popisku. Den po zveřejnění Spojené státy obletěla šokující zpráva. Neznámý útočník všechny čtyři kamarády ubodal v jejich domě.

Koronerka Cathy Mabbuttové uvedla, že „na místě činu bylo poměrně hodně krve“. Všechny oběti měly rozsáhlá zranění a nacházely se ve velkém nepořádku. „Jako koronerka pracuji už 16 let, ale nic podobného jsem ještě neviděla,“ dodala Mabbuttová. K vraždě mělo dojít mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní, napsal Daily Mail. Vrah stále nebyl dopaden.

Madison Mogenová studovala marketing a doufala, že až příští rok obdrží titul, bude cestovat po světě. Její nejlepší kamarádka Kaylee Goncalvesová se plánovala přestěhovat do Texasu, protože měla slíbenou práci v marketingové firmě v Austinu. Ethan Chapin si se svou přítelkyní Xanou Kernodleovou přivydělávali ke studiu jako číšník a číšnice.

Sousedi vyšetřovatelům popsali, že mládež měla časté návštěvy a o víkendech pořádali taky hlasité večírky. Pitva u žádné z obětí neprokázala požití drog nebo alkoholu. Většina zemřela během spánku, ale někteří měli zranění způsobené sebeobranou před ostrým nožem. Během vraždy v přízemí spaly další dvě spolubydlící, které ráno zalarmovaly policii.

Kriminalisté po čtyřech týdnech usilovného pátrání nedokázali identifikovat žádného podezřelého, ani motiv vraždy. Pětadvacetitisícové město žije s vědomím, že se mezi spoluobčany může nacházet vrah. Velká část studentů se po Díkuvzdání dokonce odmítla vrátit do kampusu, dokud nebude případ vyřešen.

Osudný večer se na univerzitě odehrál poslední zápas sezóny a většina studentů tak trávila čas venku. První se domu vrátil Ethan se Xanou. Po druhé hodině ranní z baru dorazily i Madison s Kaylle, která si ještě volala se svým bývalým přítelem Jackem DuCoeurem. Přestože neexistují žádné další důkazy, studenti chlapce osočují z vraždy na sociálních sítích.

Otec zavražděné Kaylle je přesvědčen, že za vraždou stojí neznámý stalker. Dcera si prý v minulosti stěžovala, že ji někdo sleduje. Vyšetřovatelé mají různé teorie, ale všechny se zdají být málo pravděpodobné.

Místní policejní sbor posílilo osmdesát agentů FBI. Stanice od začátku vyšetřování již zaznamenala na 5 000 tipů. Policisté dále provedli na 150 výslechů, shromáždili 113 důkazů a pořídili 4 000 fotografií z místa činu, avšak bez výsledku.

Video  Lisa Borchová ubodala svou spící matku v posteli. 16letý blonďatý andílek ukázal pravou tvář  - Videohub
Video se připravuje ...

milan1959 ( 13. prosince 2022 18:32 )

Co to je za blbý ruský město ... Moscow ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání