Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Novopečený pilot vzal na první let i rodinu: Po startu se zřítili do moře, nikdo nepřežil

Autor: rix - 
9. prosince 2022
13:08

Hrdý táta Christian Kath splnil pilotní zkoušky a po svém prvním sólo letu vzal na výlet i svou dvanáctiletou dceru Lily a manželku Misty (†43). Chtěl jim udělat radost. Došlo ale ke strašné tragédii. Krátce po startu se s nimi zřítil do Mexického zálivu. Dívka i žena byly na místě mrtvé. Po tátovi se slehla zem a záchranáři ho dosud nenalezli, předpokládá se ale, že nepřežil.

„Konečně jsem poprvé letěl sám,“ chlubil se Christian na sociálních sítích pár dnů před nehodou. „Konečně jsem dokázal něco, na co jsem hrdý. Snil jsem o tom od osmi let,“ radoval se. 

Celé rodině poděkoval za podporu. „Děkuji ti, ženo, že jsi respektovala mé ranní lekce a brzká vstávání,“ psal. Zanedlouho poté vzal manželku Misty i jednu ze svých dcer na výlet. Žena se nemohla dočkat. „Jsem na tebe tak hrdá,“ chválila ho. 

Došlo ale k velkému neštěstí. Christian se zřítil jen krátce po startu z letiště Venice Municipal Airport na Floridě. I s manželkou a dcerou spadl do Mexického zálivu. Našla se pouze těla manželky a dcerky. Misty nalezli utonulou jachtaři nedaleko od pláže. Lily našli potápěči nedaleko od trosek. 

„Je to strašně smutná věc, sám mám rodinu, letadlo a dvě děti,“ uvedl jeden z místních pilotů Gregory Haman. Zkušený letec zaspekuloval o tom, co vedlo ke smrtelné nehodě.

„Asi málo energie hned po startu. Když si vezmu, že nebyl moc zkušený a startovali za soumraku, mohla hrát roli také viditelnost,“ uvedl. Dvaačtyřicetiletý táta Christin Kath zůstává zatím nezvěstný. Jeho tělo se záchranářům ani nikomu jinému dosud nalézt nepodařilo, informoval deník New York Post

Video  Osudným se stal výlet malým letadlem pro sympatickou Turkyni Burcu Saglamovou.  - Facebook
Video se připravuje ...

 

 

nika70 ( 9. prosince 2022 21:49 )

Táta se plánovitě katapultoval

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání