Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelec ve Virginii zaútočil v supermarketu: Zemřelo 7 lidí!

Aktualizováno -
23. listopadu 2022
12:35
Autor: ČTK, jel - 
23. listopadu 2022
06:52

Střelba v supermarketu Walmart ve městě Chesapeake v americkém státě Virginie si v noci na středu vyžádala životy šesti lidí a útočníkův, píše agentura AP s odkazem na policii. Původně policie informovala o až deseti obětech na životech. Podle jejího představitele v tu dobu ve velkém obchodě ještě pátrala po lidech, kteří by mohli být zranění.

Útočníkem byl pravděpodobně vedoucí obchodu, který po střelbě zřejmě obrátil zbraň proti sobě. Podle policejního mluvčího Lea Kosinského došlo k útoku uvnitř supermarketu a střelec byl sám. Kosinski nesdělil, jak útočník zemřel, ale domnívá se, že policie nestřílela. Mluvčí místní nemocnice Mike Kafka uvedl, že z Walmartu bylo do nemocnice přivezeno pět zraněných pacientů. Bližší podrobnosti o jejich zdravotním stavu nejsou k dispozici.

Policejní hlídky k supermarketu vyrazily v úterý po 22:00 místního času (ve středu po 4:00 SEČ). Policie zatím o motivu útoku neinformovala.

Společnost Walmart uvedla, že je „touto tragickou událostí šokována“. Dodala, že úzce spolupracuje s bezpečnostními složkami.

Demokratický senátor za stát Virginie Mark Warner na twitteru napsal, že je „znechucen zprávami o další masové střelbě“. Demokratka Louise Lucasová, která je členkou virginského státního zákonodárného shromáždění, uvedla, že je „naprosto zdrcena“ tím, co označila za poslední případ „hromadné střelby v Americe“. „Nedám pokoj, dokud nenajdeme řešení, jak ukončit epidemii násilí páchaného střelnými zbraněmi v naší zemi,“ uvedla na twitteru.

Útok se odehrál jen několik dní poté, co střelec zahájil palbu v gay klubu v americkém státě Colorado, kde zabil pět lidí a 17 dalších zranil. V roce 2019 si střelba v obchodě Walmart v texaském El Pasu vyžádala 23 mrtvých.

Video  Postřelený chlapec, pachatel zadržen! Lyžování podraží a Arichteva o poplachu v letadle  - Bára Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání