Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Střelba v areálu filipínské univerzity: Tři mrtví, útočník zabil i bývalou starostku

Autor: ČTK - 
24. července 2022
13:14

Při střelbě v univerzitním areálu na Filipínách v neděli zemřeli nejméně tři lidé, včetně bývalé starostky filipínského města Lamitan Rosity Furigayové. Střelce vyzbrojeného dvěma pistolemi policie zadržela, informovala agentura AP. Vyšetřovatelé se nyní snaží zjistit motiv útoku. Podle šéfa místní policie mohlo jít o atentát na ex-starostku, píše agentura Reuters.

Tragická událost zasáhla v neděli univerzitní areál ve městě Lamitan na Filipínách. Útok střelce, který byl vyzbrojený dvěma pistolemi nepřežili dle agentury AP tři lidé. Podle úřadů při útoku kromě bývalé starostky Lamitanu Rosity Furigayové zemřeli rovněž její asistent a člen univerzitní ostrahy. 

Univerzita byla v důsledku střelby uzavřena a zrušila plánovanou promoci na právnické fakultě, na které měl promluvit předseda nejvyššího filipínského soudu Alexander Gesmundo. Ten byl v době útoku na cestě na univerzitu.

Univerzita leží ve městě Quezón na předměstí filipínské metropole Manila. „Takové incidenty nemají v naší společnosti místo a musí být v nejvyšší možné míře odsouzeny,“ uvedla současná starostka Quezónu Joy Belmonteová.

Během útoku měla být zraněna i dcera bývalé starostky Rosity Furigayové, která se měla zúčastnit plánované promoce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání