Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Horor v Iowě: V kempu vyvraždili rodinu! Přežil jen chlapec (9)

Autor: ČTK - 
24. července 2022
08:29

Devítiletý chlapec, který spolu s rodiči a šestiletou sestrou stanoval v přírodním parku v americkém státu Iowa, přežil střelbu, která připravila o život ostatní členy jeho rodiny. Muž podezřelý ze střelby, který neměl žádné známé vazby na oběti, byl nalezen mrtev poté, co obrátil zbraň proti sobě, uvedla v neděli agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Úřady v Iowě identifikovaly oběti jako Tylera Schmidta a jeho manželku Sarah - oba ve věku 42 let - a jejich šestiletou dceru Lulu. Všichni přijeli z města Cedar Falls v Iowě. Jejich těla se našla v jejich stanu v kempu v parku Maquoketa Caves State Park, který se nachází asi 290 kilometrů východně od hlavního města státu Des Moines. Předpokládaný střelec, Anthony Sherwin (†23), byl nalezen mrtvý v zalesněné části parku se střelným zraněním, která si sám způsobil.

Motiv zůstává neznámý. „Nevíme, co ho k tomu vedlo,“ řekl AP Mitch Mortvedt, náměstek ředitele odboru vyšetřování trestných činů na ministerstvu veřejné bezpečnosti státu Iowa. Vyšetřování podle něj dosud neodhalilo žádnou dřívější interakci mezi rodinou Schmidtových a podezřelým.

Bratr Sarah Schmidtové Adam Morehouse řekl, že rodina nebyla v žádném spojení se Sherwinem. Věří, že šlo o „zcela náhodný“ zločin.

Starosta Cedar Falls Rob Green na facebooku zveřejnil, že devítiletý Arlo, syn jeho sousedů Schmidtových, „útok přežil a je v bezpečí“. Na dotaz AP starosta řekl, že neví, kde byl chlapec v době střelby. Morehouse potvrdil, že chlapec byl s rodinou na výletu, ale neví podrobnosti, jak se vše odehrálo. Nakolik ví, Arlo vyvázl fyzicky nezraněn.

Do sobotního večera lidé přispěli do internetové sbírky pro Arla sumou více než 75.000 dolarů (asi 1,8 milionu Kč). „Arlo je silný chlapec, obklopený rodinou a přáteli. Podporujeme ho, jak nejlépe umíme,“  je uvedeno na stránce, zřízené sestřenicí Beth Shapirovou. Sbírka má pomoci Arlovi a financovat jeho budoucí vzdělání.

Kvůli vraždám musel být park a kemp, včetně letního dětského tábora, evakuován. Po evakuacích byl Sherwin jedinou nezvěstnou osobou, řekl Mortvedt. Během vyšetřování se úřady podle něj dozvěděly, že Sherwin měl zbraň.

Iowa umožňuje lidem s povolením nosit střelné zbraně prakticky kdekoli ve státě. Úřady ale nesdělily, zda měl Sherwin povolení, ani neposkytly žádné informace o střelné zbrani použité k vraždě, poznamenala AP. Sherwin byl z města La Vista v Nebrasce. Tamní policejní náčelník Bob Lausten novinářům řekl, že Sherwin žil v bytě s rodiči a dříve žádný zločin nespáchal.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání