Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Říjen ve znamení vražd: Masakr ve Velkých Losinách i útoky mladistvých. Mordů v Česku výrazně přibylo

  • Autor: jel,ČTK,inf - 
    2. 11. 2022
    16:45

    V Česku se letos do konce září stalo výrazně více vražd a pokusů o ně než za celý loňský rok. Policejní statistiky evidují od ledna do září 122 těchto činů, loni to bylo ve srovnatelném období 85 vražd a za celý rok 105. Údaje zahrnují nejen dokonané skutky, ale i přípravy a pokusy o vraždu. A hrůzný rok pokračuje, jenom v říjnu se odehrálo hned několik násilných trestných činů, ze kterých mrazí. Podívejte se, k jakým hrůzám za poslední měsíc v České republice došlo.

  • 1.Žena z Pardubic neútočila poprvé

    ilustrační foto ilustrační foto | Blesk: Václav Burian

    Hned druhá říjnový víkend došlo k vraždě na pardubickém sídlišti Polabiny. Devětatřicetiletá žena tam měla nožem napadnout svého o dvaadvacet let staršího partnera, kterého údajně několikrát bodla. Muž na následky zranění zemřel.

    Soud poslal obviněnou do vazby a hrozí jí až 18 let vězení. Žena navíc neútočila poprvé. V minulosti měla nožem napadnout i dva jiné muže. Jeden z nich nedal souhlas k trestnímu stíhání a druhý incident policii neohlásil. CNN Prima News tuto informaci potvrdila policejní mluví Dita Holečková. 

  • 2.Šestnáctiletý chlapec měl vraždit v Hloubětíně

    V Lehovci na kraji Hloubětína v Praze 14 došlo v jednom z bytů paneláku v Slévačské ulici k násilnému úmrtí. Vraždu šetří kriminalisté. (22. říjen 2022) V Lehovci na kraji Hloubětína v Praze 14 došlo v jednom z bytů paneláku v Slévačské ulici k násilnému úmrtí. Vraždu šetří kriminalisté. (22. říjen 2022) | Václav Burian

    V sobotu 22. října došlo ke krvavému útoku v pražském Hloubětíně na Praze 9. Z vraždy devatenáctiletého muže policie obvinila nezletilého chlapce (16). Ten měl sám při útoku utrpět velmi vážná zranění, s nimiž musel být převezen do nemocnice a uveden do umělého spánku. 

    Dospělým pachatelům hrozí za vraždu v základní sazbě deset až 18 let vězení. U mladistvého nicméně horní hranice sazby nesmí překročit pět let odnětí svobody. Výjimkou jsou závažné případy se zavrženíhodnou pohnutkou nebo způsobem provedení, u nichž trestní zákoník dovoluje uložení výjimečného trestu - tehdy soud může mladistvému uložit pět až deset let za mřížemi.

    Video  Krvavý horor v Hloubětíně: Policie na místě činu!  - Aktu.cz
    Video se připravuje ...

  • 3.Krvavý konflikt v pražské Libni

    Policisté prošetřují smrt, která nastala v bytě jednoho z domů v ulici Karla Hlaváčka (23. říjen 2022) Policisté prošetřují smrt, která nastala v bytě jednoho z domů v ulici Karla Hlaváčka (23. říjen 2022) | Reprofoto CNN Prima News

    Tragicky skončila také hádka ženy (22) a muže (†33) v Libni. K té došlo v noci z 22. října na 23. října. „Po příjezdu na místo byl v bytě nalezen mrtvý muž s bodným zraněním. Podezřelá žena byla zadržena a případem se zabývají kriminalisté z oddělení vražd,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Daněk.

    Na místě musel být ošetřen také další jednadvacetiletý muž. Kriminalisté s ženou zahájili trestní stíhání pro trestný čin vražda a v případě odsouzení jí hrozí až 20 let vězení.

  • 4.Matka zavraždila novorozence?

    ilustrační foto ilustrační foto | Foto Blesk - David Malík

    V posledním říjnovém týdnu došlo také ke strašné události v malé obci na Šumpersku. Policie řeší vraždu novorozence, kterého zřejmě usmrtila jeho vlastní matka (26).

    Žena záchranářům tvrdila, že se probudila a zjistila, že miminko nedýchá, přivolaný lékař si ale povšiml podlitin na těle novorozence a kontaktoval policii. Soudní pitva prokázala, že dítě zemřelo násilnou smrtí.

    Když však kriminalisté matku konfrontovali se všemi důkazy a nashromážděnými informacemi, nevydržela a nakonec se k vraždě novorozence sama přiznala. 

    Matce za vraždu měsíčního dítěte hrozí vězení na patnáct až dvacet let, případně i výjimečný trest

  • 5.Horrorová vražda ve Velkých Losinách

    Vražda se odehrála přímo na chodbě bytového domu Vražda se odehrála přímo na chodbě bytového domu | Reprofoto FTV Prima

    Na Šumpersku došlo minulý týden ještě k jedné tragédii. V pátek tam osmnáctiletý mladík brutálním způsobem ubodal o rok mladšího spolubydlícího. Agresor zasadil oběti přes padesát ran a nejprve ho nezastavila ani policie. Mladík nereagoval na výzvy policistů a naopak se vrhl proti nim, zasahující strážci zákona ho dvakrát postřelili do rukou. 

    Záchranka oběti už pomoci bohužel nedokázala. Nepřežil ani útočník, zemřel po cestě do nemocnice. Příčina úmrtí je zatím nejasná, nicméně nesouvisí s postřelením.

    Policie nyní vyšetřuje motiv hrozného činu, ale vzhledem k tomu, že útočník zemřel, bude případ zřejmě odložen.

  • 6.Mladistvá dcera měla napadnou spící rodiče

    Ilustrační foto Ilustrační foto | Profimedia

    V noci z neděle 30. října na pondělí 31. října zemřel člověk po útoku na Českobudějovicku. Pachatelem je mladistvá osoba a proto policie odmítla k případu sdělit podrobnosti. 

    Podle Deníku mělo jít o dívku ve věku 15-18 let, která měla zaútočit na dva spící dospělé, možná rodiče.

  • 7.Muž propuštěný z vězení ubodal vlastní matku?

    Policie vyšetřuje v Plzni vraždu ženy (†46). Podezřelého muže (25) zadržela. Policie vyšetřuje v Plzni vraždu ženy (†46). Podezřelého muže (25) zadržela. | Foto Blesk - Zbyněk Schnapka

    Listopad sotva začal, ale hned první den tohoto měsíce už měli kriminalisté napilno kvůli násilnému trestnému činu v Plzni. Při něm zemřela žena (†46). V souvislosti se smrtí policie pátrala po podezřelém (25), dvakrát trestaném recidivistovi. Toho se podařilo zadržet 1. listopadu v dopoledních hodinách.

    Muž měl údajně zavraždit vlastní matku, policie ale tuto informaci nepotvrdila.

    Video  Policie vyšetřuje násilnou smrt ženy v Plzni  - Aktu.cz
    Video se připravuje ...

  • 8.Středočeská zubařka zapletená do rituální vraždy?

    ilustrační foto ilustrační foto | Profimedia

    Záhadný je také případ kolem středočeské zubařky. Na počátku října zahájila policie trestní stíhání v případu mrtvého muže nalezeného v pražském bytě. Není však příliš jasné, kdy k vraždě došlo.

    Kolem případu je obrovské množství otazníků a policie odmítá sdělit jakékoli podrobnosti. Do případu by ale měla být zapletená středočeská zubařka. Ta podle zdroje Blesku byla zapletena do jakési sekty a k vraždě muže mělo dojít v rámci rituálu. Zavražděným má být manžel zubařky, který si prý smrt sám vybral. Ženy se prý po činu samy udaly. Obě ženy by možná mohly mít napojení i na jiný případ. Ten se stal v létě v Kutné hoře.

  • 9.Galerie:

pepina konvicka ( 3. listopadu 2022 18:47 )

Protože dostávají lidi do depresí a těžkých životních situací. To teprve začne...

verka1 ( 3. listopadu 2022 18:41 )

Budou přibývat 👎

pepina konvicka ( 3. listopadu 2022 16:58 )

Díky naší vládě...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání