Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Krétě zemřela turistka (†45): Zřítila se na ni skála!

Aktualizováno -
30. října 2022
11:12
Autor: rix - 
30. října 2022
10:03

Na řeckém ostrově Kréta v noci na neděli zemřela 45letá turistka. Podle prvotních informací mělo jít o Češku, ale naštěstí se ukázalo, že šlo o omyl. Na dům, ve kterém pobývala s rodinou, se zřítila skála. Její manžel (51) a devítiletý syn neštěstí se zraněními přežili. Záchranné práce trvaly přes čtyři hodiny. Prezident Svazu hoteliérů promluvil o obrovském šoku.

Manžel a syn ženy přežili, záchranáři je vyprostili ze sutin domu v letovisku Agia Fotia na jihovýchodě Kréty. Devítileté dítě má poraněné nohy a je v nemocnici. Rodina se dnes měla vracet do vlasti. Vyprošťovací práce trvaly přes čtyři hodiny a na místo vyjelo dvacet hasičských vozidel. S vyhrabáváním rodiny pomáhali i kolemjdoucí. 

Video  Na Krétě zemřela turistka (†45): Zřítila se na ni skála!  - Facebook
Video se připravuje ...

Tragédii musel přihlížet jednapadesátiletý otec, který byl prý v době sesuvu zrovna v jiné části bytu. To mu zachránilo život. Podle řeckých zdrojů je muž v šoku. Osud si s rodinou tragicky zahrál, protože šlo o poslední noc v oblasti, kam přijeli na dovolenou a měli se vydat domů. Maminku nalezli záchranáři pohřbenou vedle postele.

„Jsme šokováni touto tragickou událostí, kterou nikdo nemohl předvídat,“ zoufal si podle deníku tanea prezident Svazu hoteliérů Ierapetra Giorgos Vardakis. Jak uvedl, skála se uvolnila a dopadla do komplexu asi patnácti bytů. 

„V oblasti tráví dovolenou každoročně tisíce návštěvníků a u nás patří k nejoblíbenějším. Dodnes, do konce října, má návštěvníky a to, co se stalo, vyvolalo velký smutek,“ dodal. 

O utržené skále se mluvilo jako o nebezpečné již dříve. Tragédii ale podle Vardakise nešlo zabránit. Podle něj nic nenasvědčovalo blížícímu se nebezpečí. Mezi obyvateli oblasti přesto po tragické události převládá strach, protože nad ubytováním a provinční silnicí visí několik kamenů s viditelným nebezpečím sesuvů půdy.

Video  Na Krétě zemřela turistka (†45): Zřítila se na ni skála!  - Facebook
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání