Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hasič David se vracel ze cvičení v Polsku: Na cestě domů vytáhl rodinu z havarovaného auta!

Hasič David Hynek se vracel ze cvičení v Polsku, když narazil na havarovaná auta.
Hasič David Hynek se vracel ze cvičení v Polsku, když narazil na havarovaná auta.  (Autor: Facebook/HZS Pardubického kraje)
Autor: rc - 
19. října 2022
14:13

Hasič David Hynek se vracel o víkendu domů ze cvičení, které probíhalo v Polsku. Při návratu se stal svědkem nehody. U příhraničního města Wałbrzychu se čelně střetlo Porsche Cayenne GT a auto, v němž jela rodina s dětmi. Hasič z Jaroměře neváhal a běžel lidem na pomoc.

Výlet z houbaření skončil dramaticky pro polskou rodinu. Rodina s dětmi (8 a 7 let) se vracela domů autem z výletu, když se čelně střetla s vozem značky Porsche Cayenne GT na silnici mezi obcemi Struga a Szczawno-Zdrój. Po střetu se porsche převrátilo na střechu a začalo hořet.

Shodou okolností se tou samou silnicí vracel domů hasič David Hynek, který se zúčastnil cvičení v areálu bývalé porcelánky. Hasič, který slouží na stanici ve Vysokém Mýtu, je rovněž psovodem, jenž cvičí své psy Brita Hubertuse a Darrena. V Polsku se zúčastnil výcviku na vyhledávání osob v sutinách.

V neděli 16. října, kdy se vracel domů, téměř narazil do havarovaných aut. Rodák z Jaroměře rychle zareagoval a běžel lidem pomoci. Mluvčí polských hasičů pro deník Dziennik Walbrzych uvedl, že poté, co hasiči přijeli na místo, všichni byli z aut pryč. Řidič porsche podle deníku nezvládl zatáčku a srazil se s protijedoucím autem.

Statečný zásah hasiče popsali jeho kolegové na Facebooku. „Muži, který vytáhl řidiče z hořícího auta, jsem řekl, co má udělat. Zkontroloval jsem auto, zda tam není někdo další, a následně jsem se pokusil uhasit požár auta. Když už nebylo čím hasit, tak jsem začal ošetřovat zraněné řidiče a řídit činnost lidí na místě, aby se zapojili s pomocí a uvolnili silnici pro příjezd vozidel hasičů a záchranářů,“ uvedl David.

 

 

Video  Jak se chovat na místě dopravní nehody  - Videohub
Video se připravuje ...

yarda ( 21. října 2022 10:03 )

...Řidič porsche podle deníku nezvládl zatáčku...
Další pitomec s malým pindíkem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání