„Kriminalisté prověřováním celého případu a hlavně vyhodnocením kamerových záznamů zjistili, že za požárem vozidla stojí úmyslné zapálení, kdy neznámý muž přišel k vozu, polil ho hořlavou kapalinou, zapálil a následně utekl. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, přesáhla 11 000 000 Kč,“ řekl Blesku už v pondělí policejní mluvčí Jan Rybanský. O den později pak policisté zveřejnili záznam z kamery, která v noci na 29. září, kdy k činu došlo, mířila přímo na lamborghini zaparkované ve Freyově ulici.

Je na něm vidět muže střední postavy oblečeného do mikiny s kapucí, pravděpodobně Adidas, světlých kalhot a bílých tenisek Nike, jak s kanystrem v ruce krátce před půlnocí přibíhá k zaparkovanému lambu. Následně polévá zadní kolo hořlavinou, pak škrtne a auto náhle vzplane. „Při manipulaci se zapalovačem a hořlavinou muž také vzplál a není vyloučeno, že má popáleniny v obličeji a na rukou,“ uvedl mluvčí. 

Policisté teď po pachateli pátrají. „Rádi přivítáme informace i k osobě ve vašem okolí, která má čerstvé popáleniny v obličeji a na rukou. V neposlední řadě se obracíme i na samotného podezřelého, aby své nepochopitelné jednání přišel vysvětlit na jakoukoli policejní služebnu či kontaktoval linku 158,“ dodal Rybanský.

„Zřejmě šlo o nějakého pobudu, který se třeba vsadil, že něco tak pitomého udělá. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Nikomu nic nedlužíme a nemáme s nikým ani žádné konflikty,“ řekl Blesku už v pondělí majitel vozu i společnosti Advantage Cars Milan Vopička.

Video
Video se připravuje ...

Lamborghini v Praze zapálil žhář Policie ČR

Fotogalerie
44 fotografií