Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hledaný cizinec s nakažlivou nemocí odjel na Ukrajinu: Policie hledá lidí, kteří se s ním setkali

Policie hledá cizince s nakažlivou nemocí. Odešel z nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku.
Policie hledá cizince s nakažlivou nemocí. Odešel z nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
21. října 2022
10:05
Autor: ČTK - 
18. října 2022
20:14

Muž trpící vážnou nakažlivou nemocí, který v úterý odešel z nemocnice v Novém Městě na Moravě na Žďársku, podle strážců zákona odcestoval na Ukrajinu. Pátrání po něm policie neuzavřela. Nyní oslovuje ty, kteří se s mužem setkali, aby se vyloučilo riziko, že jsou nakažení, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

„Policisté v rámci pátrání po hledaném cizinci, který trpí nakažlivým plicním onemocněním, provedli množství prověrek v místech, kde by se mohl nacházet, a to nejen na Vysočině, ale také v Pardubickém a Královéhradeckém kraji.  Prověřili jsme také příbuzné a další kontaktní osoby tohoto muže v České republice i na Ukrajině a zjistili, že zřejmě ještě tentýž den, co odešel z nemocnice v Novém Městě na Moravě, odcestoval osobním vozidlem na Ukrajinu,“ uvedla Čírtková.

O tom, že po muži pátrá, informovala policie v úterý odpoledne. Žádala veřejnost o pomoc při jeho nalezení a zároveň varovala, že při kontaktu s ním je nutné mít respirátor nejvyšší třídy. Uvedla také, že mohl jet do Dolního Újezdu na Pardubicku.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání