Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Krutý pokus o vraždu: Ukrajinské uprchlici (8) někdo zasadil 75 ran nožem

Kriminalisté vyšetřují pokus o vraždu mladé uprchlice - ilustrace
Kriminalisté vyšetřují pokus o vraždu mladé uprchlice - ilustrace  (Autor: Reuters/Tom Nicholson)
Autor: rix - 
30. září 2022
18:26

Irští policisté vyšetřují šílený případ pokusu o vraždu teprve osmileté ukrajinské uprchlice. Neznámý pachatel jí podle policistů zasadil přes sedmdesát bodných ran do hlavy a krku. Na místě činu kriminalisté nalezli v bezvědomí i její matku. Obě zdravotníci přepravili do nemocnice, kde bojují o život. 

Odporný čin se stal ve vesnici Clarecastle. Právě tam našli záchranáři mladičkou dívenku s rozsáhlými poraněními. Na místě činu byla nalezena v bezvědomí i její šestačtyřicetiletá matka. Ukrajinka bojuje o život v dětské nemocnici. 

„V této fázi je to jen v rukou lékařů. Skutečnost, že nebyly zasaženy žádné orgány, jí dala šanci bojovat,“ prozradil deníku Mirror zdroj obeznámený s případem. V jedné z irských nemocnic stejně tak bojuje o život její matka. Ta žádná zranění neměla, zřejmě zkolabovala. Policisté čekají na závěry toxikologické zprávy.

Dívenka s matkou žily v jednom z penzionů, který sloužil jako ubytovací zařízení pro uprchlíky z Ukrajiny. Ostatní obyvatelé zařízení uslyšeli podivný křik a na základě toho přivolali policisty a záchranáře. Ti našli v pokoji bezvládná těla. 

Kdo za útokem stojí, a zdali nemohla být útočnicí sama matka, není jasné. „V současné době probíhá vyšetřování a žádné další informace nejsou k dispozici,“ uvedl mluvčí policistů. Kriminalisté budou pokračovat výslechy dalších ubytovaných uprchlíků. 

Video  Insta Crime Podcast: Kvůli dluhům Vacík zabil holčičku i těhotnou ženu  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání