Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zrůdy v sukních: Nacistické bestie svěřenkyně brutálně týraly - jedna vězeňkyni podřezala lopatou, druhá ukopala jezdeckými botami stařenku

  • Autor: mc - 
    29. 9. 2022
    05:00

    Jen málokteré období historie dalo vzniknout tolika lidským bestiím jako druhá světová válka. Nacistické Německo se stalo doslova líhništěm zrůd a to i mezi „něžným pohlavím“. A rozhodně se nedá říct, že by ženy nebyly schopny stejně odporných činů jako muži. Důkazem jsou čtyři nacistické dozorkyně z koncentračních táborů. Jedna z nich vězeňkyni podřezala lopatou, druhá jezdeckými botami ukopala stařenku. Více detailů se dozvíte ve videích.

  • 1.Elisabeth Volkenrathová

    Elisabeth Volkenrathová pracovala v továrně na munici, přidala se k SS a postupně se „vypracovala“ na vedoucí dozorkyni v Osvětimi. Vyžívala se v krutostech, násilí a ponižování. Při opileckých orgiích například některé vězeňkyně vlastnoručně oběsila. Své oběti mlátila velice často do hlavy a obličeje a nejvíc si užívala, když některé z nich zranila. Nejedna žena kvůli ní skončila na ošetřovně, některé tam strávily i několik týdnů, protože měly tak oteklé obličeje, že ani neviděly. Sama skončila na oprátce v roce 1945. Ve videu najdete další podrobnosti.

    Video  Elisabeth Volkenrathová: Nejkrutější vězenkyně z Osvětimi  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 2.Hermine Braunsteiner 

    Hermine Braunsteinerová pocházela z rakouské katolické rodiny a chtěla být zdravotní sestrou, což se jí nepodařilo – pracovala jako obyčejná, chudá služka. Přidala se k nacistům a stala se dozorkyní v koncentračních táborech. Svůj vztek a frustraci si vybíjela na všech vězních. Přezdívalo se jí „Kobyla“ - těžkými jezdeckými botami totiž ukopala nebo ušlapala několik žen, zejména stařenek. Děti chytala za vlasy a házela je na nákladní vozy, které mířily do plynových komor. Trpěla záchvaty vzteku, které si vybíjela právě na vězních například brutálním bičováním. V Majdanku patřila k nejkrutějším dozorkyním. Před postupující Rudou armádou prchla do Vídně, spravedlnost si ji však nakonec našla. Podrobnější příběh si pusťte na videu.

    Video  Vzorná katolička Hermine Braunsteiner bičovala v koncentrácích ženy k smrti  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 3.Maria Mandelová

    Oddaná nacismu se Maria Mandelová do Osvětimi dostala, když jí bylo 30 let. Rozhodovala, kdo půjde na smrt, a kdo ne. Byla mimořádně krutá, vězeňkyně kopala, nenáviděla dlouhé vlasy žen. Pod ruce se jí dostala i Alma Rosé, neteř Gustava Mahlera, která byla houslovou virtuózkou. Mandelová ji postavila do čela osvětimského orchestru a pojala ji za svou chráněnku. Ta následně svým postavením na výsluní dokázala žít lépe, než jiné vězeňkyně a ostatní členky orchestru na ni údajně žárlily. Smrti v koncentráku se však nevyhnula – v roce 1944 měla několik dní horečky, na které zemřela. Mandelová byla roku 1948 popravena. Další detaily si poslechněte ve videu.

    Video  Maria Mandelová milovala vážnou hudbu a mučení vězňů. Obojí dokázala spojit dohromady  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 4.Ruth Closius-Neudecková

    Krátká kariéra nacistické dozorkyně začala rok před koncem války a skončila na popravišti. Ruth Neudecková, provdaná Ruth Closius-Neudecková, krutě trestala v Ravensbrücku každou vězeňkyni, která jí připadala neposlušná. Nad její brutalitou se dokonce pozastavovaly ostatní dozorkyně. Jedné nešťastnici podřízla hrdlo ostřím lopaty. Brzy po konci války ji dopadli a postavili před soud. Nejprve se bránila, že pouze doprovázela ženy do plynových komor, ale selekce neprováděla, později ale svou vinu přiznala. Dokonce šokovala i otrlý soud, když nechápala, co bylo špatné na tom, bít vězeňkyně bičem. „Přece je nebudu bít rukou, byly celé zavšivené,“ prohlásila prý. Soud ji poslal na popraviště. Více informací se dozvíte ve videu.

    Video  Ruth Closius-Neudecková – nenávistná dozorkyně s bičíkem a lopatou  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 5.Galerie

dynaty ( 29. září 2022 16:16 )

jsem moc ráda žes to tady napsal

noel ( 29. září 2022 15:06 )

Druhá strana nebola lepšia. Pozrite si dokument Popravčí z Katyne. Popravených v Katyni bolo okolo 4000. Celkovo poľských dôstojníkov, inteligencie v masových hroboch bolo objavených 22000. Popravy vykonávalo 40 ľudí, z toho dve ženy. Denne bolo popravených okolo 300 obetí.

cid2000 ( 29. září 2022 09:56 )

Tak snad tam mělo stát v titulku předev­ším,,­....ně­mecké bestie,, !!! Nebo se to psát nesmí v dnešní době, že šlo o němce o německá p.r.a.s.a.t.a. !!!

jonn ( 29. září 2022 06:58 )

To z ruska budou lepší zprávy .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání