Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická neděle na českých silnicích: Dva mrtví na Děčínsku, další u Přeštic

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: HZS Ústeckého kraje )
Aktualizováno -
25. září 2022
17:13
Autor: ČTK, VaB - 
25. září 2022
16:59

Dva cestující zemřeli v neděli odpoledne při dopravní nehodě na Děčínsku. Jejich auto sjelo mimo silnici, kde narazilo do stromu. Další člověk zemřel u Přeštic v Plzeňském kraji, nepřežil střet dvou aut. 

Dva lidé zemřeli v neděli odpoledne při dopravní nehodě na Děčínsku. Řidič osobního automobilu vyjel mezi Šluknovem a Rumburkem mimo silnici, kde narazil do stromu. Dvoučlenná posádka vozu zemřela na místě nehody.

Příčiny a okolnosti tragické nehody vyšetřují policisté. ČTK to řekl mluvčí krajské policie Daniel Vítek. Nehoda se stala po 14:00. Na místě přistál i vrtulník záchranné služby a zasahovali tam hasiči ze stanice Šluknov a Rumburk.

Další vážná dopravní nehoda zastavila odpoledne provoz na silnici první třídy z Plzně na Klatovy nedaleko Přeštic na jižním Plzeňsku. Při kolizi dvou osobních aut jeden člověk zemřel, řekla ČTK policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Záchranáři na místě ošetřili osmatřicetiletou ženu a stejně starého muže a se středně těžkými zraněními je při vědomí převezli na akutní příjem Fakultní nemocnice v Plzni - Lochotíně. Přepravili tam i dvě děti s lehčími zraněními, řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. U muže z druhého automobilu záchranáři zahájili neodkladnou resuscitaci, přes veškerou snahu se ale nepovedlo obnovit jeho životní funkce, dodala.

Nehoda se stala krátce před 15:00 na silnici I/27 mezi Horní Lukavicí a Přešticemi. „Vozovka je v místě nehody zcela uzavřena a bude uzavřena po dobu nezbytně nutnou k zadokumentování nehody a šetření na místě,“ řekla Hokrová. Dopravu policie odklání na náhradní objízdné trasy. Podrobnosti k nehodě policie sdělí později.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání