Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ředitel firmy vyrábějící veganské náhražky masa zatčen: V hádce prý muži ukousl kus nosu

Šéf veganské firmy Beyond Meat Douglas Ramsey po zatčení
Šéf veganské firmy Beyond Meat Douglas Ramsey po zatčení  (Autor: Washington County, Arkansas)
Autor: ČTK - 
20. září 2022
16:06

Provozní ředitel veganské potravinářské společnosti Beyond Meat, která produkuje rostlinné alternativy masa a masných produktů, byl ve Spojených státech zatčen za to, že při hádce v podzemních garážích údajně kousl jiného muže do nosu. Informoval o tom v úterý zpravodajský server BBC News.

Podle soudních záznamů čelí 53letý Douglas Ramsey obvinění z „teroristického vyhrožování“ a ublížení na zdraví. Aktuálně je na svobodě poté, co zaplatil kauci ve výši 11.085 dolarů (asi 273.500 korun).

K incidentu došlo v sobotu večer, když Ramsey po fotbalovém zápase opouštěl parkoviště ve Fayetteville v Arkansasu. Podle americké televizní stanice KNWA/KFTA, jež citovala předběžnou policejní zprávu, se dostal do sporu s jiným řidičem, kterého „pokousal, přičemž mu roztrhl tkáň na špičce nosu“.

Douglas Ramsey dříve působil tři desetiletí v masokombinátu Tyson Foods. V prosinci loňského roku nastoupil do společnosti Beyond Meat jako její provozní ředitel. „Jsem hrdý na to, že se mohu připojit k poslání firmy a vyrábět chutné výrobky, které jsou zdravější pro naše zákazníky a udržitelnější pro naši planetu,“ prohlásil při nástupu do funkce.

Společnost Beyond Meat, jež vyrábí hamburgery, klobásy a nugety na rostlinné bázi, debutovala na burze Nasdaq v New Yorku v květnu 2019. Její akcie během prvního dne obchodování vzrostly o více než 160 procent, což z ní udělalo jednu z nejúspěšnějších primárních nabídek akcií za poslední roky.

Od té doby však akcie firmy klesly a jen v letošním roce ztratily více než 70 procent své hodnoty. Minulý měsíc společnost Beyond Meat snížila svůj odhad tržeb na letošní rok a uvedla, že sníží počet svých pracovních sil po celém světě zhruba o čtyři procenta.

Generální ředitel Ethan Brown uvedl, že vyšší cena masných produktů na rostlinné bázi zpomalila růst společnosti, protože zákazníci po celém světě se potýkají s rostoucími životními náklady.

Video  Deník Veganky: Nekynuté lívance bez vajec  - CNC
Video se připravuje ...

frantacizek ( 20. září 2022 18:34 )

tohle se mu moc v životopise vyjímat nebude, navíc pokud to spolkl ,jakože tohle nevypadá jako moc dobrá reklama pro vegany, kteří se normálně masa nedotknou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání