Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muži v Oseku nad Bečvou „spadla střecha na hlavu“: Zachraňoval ho vrtulník

Aktualizováno -
20. září 2022
12:42
Autor: VaB - 
20. září 2022
12:33

Do Oseku nad Bečvou zamířila v úterý dopoledne posádka leteckých záchranářů z Olomouce a několik jednotek hasičů. V rodinném domě se propadla střecha a zavalila jednoho člověka. Hasiči se snaží vyloučit, že by se v domě nacházel někdo další. 

V Oseku nad Bečvou na Přerovsku se v úterý před polednem propadla střecha rodinného domu a zavalila jednu osobu. Zraněného člověka hasiči ze sutin vyprostili, skončil v péči letecké záchranné služby. Hasiči místo prohledávají a snaží se vyloučit přítomnost dalších osob, řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Podle snímků hasičů šlo o rodinný dům typu šumperák, rovná střecha se v polovině prohnula a propadla. Na místě se pracovalo, svědčí o tom stavební materiál u domu.

„Hasiči nyní na místě vylučují, zda tam zůstal ještě někdo jiný. Na místě se původně nacházelo více lidí, někteří stihli utéci. Jednoho člověka jsme ze sutin vyprostili,“ doplnila mluvčí hasičů. Na místě je také policie, bližší informace k události zatím nemá.

Muž středního věku byl nakonec letecky přepraven na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice. „Na to, jak hrůzostrašně to vypadalo, utrpěl naštěstí jen pohmožděninu hrudníku a nejspíš zlomeninu žeber. Pacient není v ohrožení života, byl při vědomí, bez nutnosti napojení na umělou plicní ventilaci, takže byl standardně zajištěn a převezen na urgentní příjem,“ řekla ČTK mluvčí krajské záchranné služby Lucie Mikisková. Na místě je také policie, bližší informace k události zatím nemá. Záchranná služba však již místo opustila.

Video  18letý herec z Prince dvojí krve byl usmrcen v pouliční potyčce  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání