Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Žena se rozhodla ukončit svůj život skokem ze Žďákovského mostu: Potápěči našli její tělo

Aktualizováno -
20. září 2022
09:43
Autor: hra, jel - 
17. září 2022
19:15

V sobotu pár minut před polednem oznámila projíždějící řidička na linku 158, že viděla sebevražedkyni. Podle jejího svědectví žena přelezla zábradlí na Žďákovském mostě a zmizela. Kriminalisté odpoledne uvedli, že znají totožnost ženy, která z mostu skočila. Potápěčům se tělo ženy po několika dnech podařilo najít. 

Do rozsáhlé pátrací akce se krátce poté pustily desítky záchranářů. „V terénu jsou i kriminalisté, nechybí potápěči, přímo pod mostem křižuje hladinu policejní člun. Jsou tu také policisté s dronem, který propátrává širší okolí,“ popsal situaci v 15 hodin policista Jiří Matzner. Po dvou hodinách pátrání se policistům podařilo nalézt tašku. Podle jejího obsahu patří ženě, která je zřejmě z Prahy. 

Policisté následně prověřovali totožnost ženy a pátrali také, zda v okolí nenajdou odstavené auto. „Jihočeští policisté již znají totožnost ženy, která dnes skokem ze Žďákovského mostu ukončila svůj život,“ sdělil krátce před půl šestou na sociální síti policejní mluvčí. 

Policie v úterý ráno na Twitteru informovala o tom, že se jim tělo ženy podařilo najít. „Policejním potápěčům se včera navečer podařilo pomocí sonaru nalézt v Orlické nádrži tělo ženy, po kterém pátrali od soboty pod Žďákovským mostem. Policistům ještě připadla smutná povinnost vyrozumět rodinu," uvedli. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání