Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec pátrání po ozbrojených lupičích z Hronova: Policie je po dramatickém pátrání dopadla

Autor: VaB - 
12. září 2022
14:47

Policie v sobotu zadržela dva recidivisty podezřelé z úterní loupeže v Hronově na Náchodsku. Podle ní tam přepadli dvaačtyřicetiletého muže a ukradli mu auto. Muži ve věku 36 a 39 let byli ozbrojeni noži, jeden z nich měl při zadržení i boxera. Po činu se jim nejprve podařilo uprchnout. Na svobodě ale dlouho nezůstali.

Dva muži s noži v ruce měli v úterý odpoledne přepadnout 42letého nešťastníka a oloupit ho o jeho vůz. Policisté po nich okamžitě začali pátrat. U Petrovic na ně narazila jedna z hlídek. 

Nastala několikakilometrová honička. Během honičky jeden z pachatelů vyhodil z auta za jízdy elektrocentrálu. Vše skončilo u Bezděkova, kde uprchlíkům jiná hlídka hodila pod kola zastavovací pás. S propíchnutými pneumatikami pokračovali dalších 300 metrů, pak zastavili a dali se na útěk. Svým pronásledovatelům bohužel unikli, nepomohlo ani nasazení vrtulníku s termovizí.

Policistům se je nakonec ale povedlo ztotožnit a díky tomu věděli po kom přesně mají pátrat. Trvalo to několik dní, v sobotu se jim ale zadařilo. „Pátrání po dvojici bylo zakončeno úspěchem v sobotu večer v Teplicích nad Metují. I za pomocí vrtulníku se podařilo najít oba muže skrývající se v lese, jeden z nich měl u sebe nože a boxery,“ popsala mluvčí policie Lucie Konečná.

Nejdřív našli staršího muže (39), toho zadrželi za pomocí namířené střelné zbraně a došlo i na varovný výstřel. Hned poté byl převezen do Vazební věznice Hradec Králové. Byl na něj totiž vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

O dvě hodiny později byl zadržen i jeho o tři roky mladší spolupachatel. V tom policistům napomohla i posádka vrtulníku Letecké služby. „Policisté ho viní ze zvlášť závažného zločinu loupež. Dále pak z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož měl řídit ukradené motorové vozidlo přesto, že měl vysloven platný zákaz řízení do března 2023,“ vysvětlila mluvčí.

Muž  má být navíc stíhán za krádeže. „Měl opakovaně z kiosků, v jednom případě z automobilu odcizit finanční hotovost, potraviny, případně věci, které lze zpeněžit, čímž měl způsobit škodu přesahující 100tisíc korun,“ dodala mluvčí s tím, že policisté podají návrh na vzetí do vazby.

Video  Dva lupiči v Hronově přepadli muže a okradli ho o auto.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání