Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žena hledala v Hradci Králové tři hodiny svoje auto: Marně! Na pomoc vyrazili strážníci

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
26. srpna 2022
14:12

Hotovou detektivní práci mají za sebou strážníci z Hradce Králové. Pomáhali silně dezorientované ženě, která po návštěvě lékaře nevěděla, kde zaparkovala. Pamatovala si jenom parkoviště plné výmolů.

Ve čtvrtek odpoledne volala na tísňovou linku strážníků z Hradce Králové žena s prosbou o pomoc. Řekla jim, že byla na vyšetření ve zdravotnickém zařízení a už tři dlouhé hodiny marně hledá svoje auto. Město navíc nezná, takže má problém s orientací.

„Strážníkům, kteří byli na místo vysláni, vysvětlila, že na parkoviště ji zavedla navigace. Do Sanusu ji pak doprovodila ochotná kolemjdoucí,“ popisuje mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Hlídka proto projela širší okolí, ale auto nenašla.

Nakonec si žena ještě vzpomněla, že přecházela přes čtyřproudou silnici, přes několik přechodů a že parkoviště bylo bez čar na zemi a plné výmolů. „Hlídky díky popisu napadlo, že by se mohlo jednat o parkoviště za OC Atrium. To se také nakonec potvrdilo. Šťastná majitelka vozidla strážníkům vyjádřila velké poděkování,“ zakončila mluvčí.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání