Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zlatá mládež měla v Hradci Králové tunningový sraz: Řidiči pod vlivem drog a 47 pokut

Autor: VaB - 
9. srpna 2022
11:51

V Hradci Králové se v sobotu konal další tunning sraz. Policisté opět nenechali nic náhodě a pořádně se na mladé řidiče připravili. Zkontrolovali celkem 160 aut, ve 47 případech uložili vysoké pokuty. Dva řidiči byli pod vlivem drog…

Sraz se konal v sobotu odpoledne na parkovišti v ulici Kutnohorská v Hradci Králové. Na tunning sraz dorazilo asi 500 vozidel, na což se policie dopředu připravila s tím, že si na mládež v rychlých a upravených autech případně došlápne.

„Celou akci měli pod dohledem dopravní policisté, kteří se zaměřili hlavně na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Dvě desítky policistů kontrolovaly dodržování rychlosti jízdy nejen v Hradci Králové, ale i na příjezdových komunikacích do města,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová. Součásti srazu byla i spanilá jízda do Pardubic a zpět.

Během celé akce policisté zkontrolovali celkem 160 aut a řidičů, ve 47 případech jim museli uložit pokutu, těch bylo v součtu za 40 tisíc korun. „Tři přestupky, z čehož bylo ve dvou případech zjištění u řidičů ovlivnění omamnými látkami, oznámili správnímu orgánu,“ dodala mluvčí.

Když naposledy takový sraz v Hradci Králové proběhl, tak se tamní „zlatá mládež“ opravdu předvedla. Během toho ve městě driftovali, ohrožovali ostatní řidiče včetně cestujících v trolejbusu. Tehdy nebylo daleko od toho, aby došlo k nehodě.  

Video  Další ilegální závody v centru Prahy.  - Instagram
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání