Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další mrtvý v kauze miliardáře Epsteina! Policisté našli tělo jeho nohsleda

Autor: rix - 
27. srpna 2022
14:44

Tryskáče, miliony, honosná sídla, ale také podvody a zneužívání nezletilých. Boháč Hoffenberg měl s Epsteinem společného mnoho. Pohádkový život ale nakonec skončil pro oba vězením a posléze smrtí. Hoffenberg náhle zemřel ve svém domě v Derby ve věku sedmasedmdesáti let. Epstein spáchal sebevraždu.

Hoffenbergovo tělo nalezli policisté v jeho domě v Connecticutu již ve značném stádiu rozkladu. Muž tam ležel mrtvý už nejméně týden. Co stojí za jeho záhadnou smrtí, není jasné. Pitva nicméně neprokázala cizí zavinění. Strach o bývalého Epsteinova stoupence nejprve projevila Annie Farmerová. Byla jednou ze čtyř žen, která svědčila proti Ghislaine Maxwellové v případu zneužívání nezletilých dívek. 

Farmerová projevila starost o Hoffenberga poté, co měl trpět nemocí Covid-19 a dlouho se nikomu neozýval. Když policisté vstoupili do jeho domu, spatřili hrůzný obraz. Ačkoli se v pokročilém věku Hoffenberg snažil pomáhat obětem Epsteinova oplzlého řádění, dřív s ním čile obchodoval a podváděl, kde se jen dalo. 

V roce 1995 se Hoffenberg přiznal k provozování jednoho z největších Ponziho schémat (neboli tzv. letadel) v historii USA prostřednictvím společnosti Towers Financial Corporation na vymáhání dluhů. Na finančním podvodu spolupracoval právě s Epsteinem, kterého dokonce označil za jeho „architekta“. 

Výnosy z podvodů měli oba přátelé neuvěřitelné. Jak uvedl deník Independent, létali si v soukromých tryskáčích, nakoupili domy na Manhattanu a Floridě, přičemž si naplno užívali bezstarostného života. Past ale sklapla a Hoffenberg byl za finanční nekalosti odsouzen na dvacet let. Nakonec si odseděl o dva roky méně.

Později žaloval Epsteina a tvrdil, že ve skutečnosti byl strůjcem tohoto podniku právě on.Tvrdil, že šlo o tajný zdroj Epsteinova nebývalého bohatství. To už ale samotný Epstein řešil jiné problémy. Byl popotahován za zneužívání nezletilých. Ještě před rozsudkem si ve věznici sáhl na život. „Byl to ten nejlepší podvodník, génius a zločinecký mozek,“ uvedl na jeho adresu dříve Hoffenberg. 

Video  Největší královské skandály  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

Milla ( 10. listopadu 2022 00:46 )

Plesku Plesku,proč je úmrtí 77 letého člověka který nezemřel cizím zaviněním podle vás záhadné?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání