Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dramatická záchrana muže v Ústí nad Labem: Visel přes balkonovou římsu, policisté ho drželi jen za ruku

Dramatická záchrana muže v Ústí nad Labem: Visel přes balkonovou římsu, policisté ho drželi jen za ruku (vlevo: Martin Fišer a Radek Kocvera; vpravo: ilustrační foto).
Dramatická záchrana muže v Ústí nad Labem: Visel přes balkonovou římsu, policisté ho drželi jen za ruku (vlevo: Martin Fišer a Radek Kocvera; vpravo: ilustrační foto).  (Autor: Policie ČR/Václav Burian)
Autor: jel - 
20. srpna 2022
11:16

Policisté Martin Fišer a Radek Kocvera z Ústí nad Labem zachránili život muži, který chtěl spáchat sebevraždu skokem z balkonu. Muže visícího přes římsu drželi policisté za předloktí a snažili se ho dostat do bezpečí. Vytáhnout mohutného nespolupracujícího muže zpět bylo však opravdu náročné. Kriminalisté ho k zábradlí museli připoutat.

Žena z městského obvodu Střekov v Ústí nad Labem oznámila, že se obává napadení ze strany manžela. Když kriminalisté dorazili na místo v mezipatře mezi 6. a 7. patrem narazili na muže, který stál na balkonové římse, křičel, že už na vše kašle, a chystal se skočit.

Policisté mu začali plánovanou sebevraždu rozmlouvat a přemlouvali ho, aby se vrátil zpět. Jeden z nich poté zaklepal na dveře bytu, kde muž s manželkou bydlí a zavolal posily a vyjednavače. Mužova partnerka začala na manžela křičet, ať toho nechá. 

Visel připoutaný k zábradlí

„V tom okamžiku se muž pustil jednou rukou, sedl si na parapet a začal se naklánět. Policisté neváhali ani sekundu. Ve chvíli, kdy se muž pokusil odrazit, přiskočili k zábradlí a uchopili ho za předloktí. Muž se začal kroutit a z úchopu vyškubnout,“ popsala dramatickou událost policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Kriminalista připoutal mužovu ruku k zábradlí přesně v moment, kdy se muž odrazil a visel přes římsu. Policisté se muže snažili dostat do bezpečí, byl ovšem mohutný a nepomáhal jim. 

Nakonec muže připoutali k zábradlí ještě druhými pouty a popruhy na psa, které jim poskytla zoufalá manželka. Ta celou dobu partnera prosila, aby policistům pomohl a snažil se dostat přes římsu zpět.

„Policisté již byli značně vyčerpaní, naštěstí jim v tu pravou chvíli přijela na pomoc další hlídka střekovských kolegů, která pomohla visícího muže přetáhnout zpět na balkon,“ uvedla mluvčí s tím, že muž skončil v nemocnici. Druhý den policistům za záchranu života poděkoval. Uvedl, že jednal impulzivně a šlo o jakési pominutí smyslů podpořené alkoholem. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video  Policisté rozmluvili mladé dívce skok z mostu. 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání