Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodina si v dovolenkovém ráji užívala v moři: Jen o pár metrů dál plaval obří žralok!

Autor: pma - 
14. srpna 2022
09:30

Pořádný šok zažila rodina, která si užívala radovánek v moři na Floridě v Americe. Jak totiž brzy ukázaly záběry pořízené dronem, jen pár metrů od dovolenkářů plaval žralok černocípý! Ten se směrem k lidem přiblížil, po krátké chvíli ovšem zamířil pryč.

Záběry z pláže Daytona na Floridě zveřejnila americká televizní stanice Fox News. Pomocí dronu Roberet Russ se svým bratrem Blakem zachytili plavajícího dvoumetrového žraloka. Ten se velmi brzy začal přibližovat k rodině, která skotačila ve vlnách.

„Zvíře plavalo k několika lidem, než si uvědomilo, že to není jídlo, a pokračovalo zase dál. Bylo znervózňující to sledovat, protože je tu dost lidí, kteří byli pokousáni žralokem,“ sdělil pro televizi Russ. Druhým dechem ovšem dodal, že se většinou podle něj jedná o neúmyslná kousnutí a žraloci nutně lidi jako potravu nevnímají.

V červenci došlo v okrese Volusia k šesti událostem, kdy žraloci napadli návštěvníky pláží. Přitom nejhorší doba podle údajů International Shark Attack File teprve nastává. „Srpen a září vždy bývají nejhorší měsíce. V této době dochází k nejvíce útokům ze strany žraloků a nejčastěji se tak děje na pobřeží kolem Volunsie,“ uvádí mezinárodní databáze.

Turistům se všeobecně doporučuje, aby se drželi spíše v blízkosti dohledu plavčíků a neplavali daleko od břehu, kde by jim mohlo hrozit potencionální nebezpečí.

Video  Útoky žraloků na lidi zachycené kamerou  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání