Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v českém cirkuse: Velbloud dokousal zaměstnance (†59) k smrti?!

Aktualizováno -
6. srpna 2022
21:58
Autor: šim, shp - 
6. srpna 2022
08:38

Děsivá tragédie se odehrála během turné českého Cirkusu Aleš na Slovensku. Při zastávce ve Stropkově napadl velbloud údajně jednoho ze zaměstnanců kočovného ansámblu, který zraněním bohužel podlehl. Podle principála cirkusu však nebylo na vině zvíře. Nakonec ale může být pravda někde úplně jinde…

Událost se stala v pátek po poledni. Principál cirkusu Antonín Aleš slovenskému webu TvNoviny.sk řekl, že zaměstnanec „oslavoval“, byl tedy pod vlivem alkoholu, který zvířata obecně nesnášejí.

Velbloud zaměstnance cirkusu pokousal na ruce a ve tváři, mnohočetná poranění měl i v oblasti hrudníku. Muž byl převezen do nemocnice ve Svidníku, kde se však jeho stav zhoršil a zraněním podlehl. Tragédii vyšetřuje policie.

Národní Cirkus Aleš má dlouholetou historii, jejíž počátky sahají do 19. století, kdy byl založen bratrem slavného malíře Mikoláše Aleše Janem Alešem. Dnes cirkus vede šestá generace, Antonín Aleš s manželkou Hanou, rozenou Faltýnkovou, která taktéž pochází z artistické rodiny. Sedmou generací je Antonín Aleš ml. s manželkou Sandrou. Ten má na starosti výcvik exotických zvířat a věnuje se celému technickému chodu cirkusu.

Všechno je jinak?

Web TvNoviny.sk ale přišel s další zprávou, že je nakonec možná vše úplně jinak. Policisté totiž pracují také s verzí, že Čecha srazilo auto. Sám principál Antonín Aleš nejdříve mluvil o velbloudovi, ale nakonec obrátil svou rétoriku.

Napadení muže navíc nikdo neviděl. Pravdou ale zůstává, že velbloud již v minulosti zaměstnance napadl. Poslední slovo však budou mít vyšetřovatelé. Ti se případem i nadále zabývají.

Pověřený příslušník Obvodního oddělení Policejního sboru ve Stropkově v případu vede trestné stíhání ve věci trestního činu usmrcení,“ řekla podle webu Pluska policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Video  Českého cirkusáka zabil na Slovensku velbloud?  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

Lomikel ( 6. srpna 2022 19:08 )

opilec byl úřední kůň, zvaný šiml, který vydal velbloudovi řidičák...

salto ( 6. srpna 2022 16:05 )

To by si člověk mohl plíce vymluvit. Jasně jsem jim říkal: dejte tomu velbloudovi nažrat...

andorea ( 6. srpna 2022 15:39 )

Však to se nestalo při představení.

andorea ( 6. srpna 2022 15:37 )

Tak srážka s autem nebo pokousání musí být lékařům zjevné na první pohled.

nika70 ( 6. srpna 2022 15:06 )

Takže víme, že nic nevíme. Pak je ten článek zbytečný...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání