Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Broumovsku hořel les: Hasičům pomáhali policisté s vrtulníkem

Autor: VaB, ČTK - 
22. července 2022
14:19

Několik jednotek hasičů ve čtvrtek zasahovalo u lesního požáru ve skalách nad Božanovem na Broumovsku. Místo je v těžko přístupném terénu. Požár vypukl odpoledne u státní česko-polské hranice a částečně zasáhl i do Polska. Na místě pomáhal s hašením také policejní vrtulník a jednotky dobrovolných hasičů z Polska.

„Požár byl lokalizován, vrtulník provedl celkem 16 shozů, vrací se na základnu. Hlavně díky jeho pomoci se podařilo zabránit dalšímu šíření požáru,“ uvedla v 18:45 mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hašení pomocí letecké techniky pomohlo dostat hasičům větší množství vody i do těch jen velmi těžko přístupných míst. Plnění bambivaku zajišťovaly dobrovolné jednotky na české straně hranice.

V terénu podle Götzové hasiči dál pracují. „Nataženy máme tři D proudy, které ponecháme do zítra, kdy bude provedena kontrola," uvedla Götzová.

Požár vypukl v CHKO Broumovsko v blízkosti Broumovských stěn, které se táhnou v délce asi 12 kilometrů mezi Broumovem a Policí nad Metují a jsou protkány sítí turistických stezek. Broumovské stěny, spolu s nedalekými a známějšími Adršpašsko-teplickými skalami, patří mezi oblíbené turistické cíle v Královéhradeckém kraji.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání