Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražedná salva na oslavu sňatku: Krásnou nevěstu (†24) zastřelili přímo na svatbě

Autor: rc - 
20. července 2022
21:05

Tragicky skončila svatba v íránské provincii Fárs. Na svatební oslavu se tam sešly stovky hostů, když jeden ze svatebčanů začal podle staré tradice střílet z lovecké pušky. Slavnostní salvy ale nedopadly dobře. Tři lidé byli zraněni a mezi nimi i nevěsta Mahvaš Leqájíoví (†24). Krásnou nevěstu střelil do hlavy. Byla ještě převezena do nemocnice, ale zraněním nakonec podlehla.

Svatební veselí vypuklo podle informací Hamshahrionline.ir ve městě Fírúzábád v provincii Fárs. Nevěsta Mahvaš Leqájíová chystala se svým partnerem svatbu už nějakou dobu a oba dva se na šťastný den těšili. Obě rodiny naplánovaly svatbu ve velkém stylu. Zúčastnily se jí stovky hostů, kteří dychtivě čekaly na příjezd nevěsty. Jakmile ženich s nevěstou dorazili na místo, všichni je obklopili.

Ovšem v tu chvíli jeden z hostů, zřejmě příbuzný ženicha, začal střílet z lovecké pušky. Střelba, která má na svatebních oslavách svou tradici, ale nedopadla dobře. Muž se už chystal zbraň schovat, když zničehonic ještě zmáčkl spoušť a zazněl další výstřel. Kulka zasáhla dva svatebčany a nevěstu, kterou poranila na krku a na hlavě. Podle informací IndyComicNews byl střelcem ženichův bratranec. 

Na místo vyrazili záchranáři, ti ošetřili dva zraněné, kteří utrpěli lehká zranění, a převezli je do nemocnice. Čtyřiadvacetiletá nevěsta ale zůstala ležet v krvi. Mladou ženu v kritickém stavu převezli rovněž do nemocnice, ale už jí nebylo pomoci. Strýc Mahvaš Fázel Laqají uvedl, že byla studentkou univerzity a měla před sebou hodně plánů. „Její svatba měla být nejlepší nocí v jejím životě,“ uvedl s tím, že se rozhodli darovat její orgány, jelikož byla na seznamu dárců. „Rozhodli jsme jí splnit přání a darovat orgány,“ dodal.

O střelci uvedl, že to neudělal úmyslně, ale byla to nehoda. „Střelba na svatebních obřadech je jednou ze starých tradic, která se v posledních letech vytratila kvůli nebezpečí, které s ní souvisí," řekl o střelbě s tím, že střílel pouze jeden člověk.

Orgány nevěsty byly darovány třem pacientům. „Se souhlasem její rodiny byla její játra darována jednatřicetileté ženě z provincie Kermánšáh, jedna z jejích ledvin byla darována třiadvacetiletému muži z Chúzistánu a druhou ledvinu dostal devětadvacetiletý muž,“ uvedl ředitel transplantačního oddělení v nemocnici v Šírázu.

Dianthos ( 21. července 2022 14:28 )

Poněkud nešťastné, stát se o svatební noci dárcem orgánů.

Dianthos ( 21. července 2022 14:24 )

"kteří dychtivě čekaly na příjezd nevěsty" - to myslíte vážně???
Neumíte si po sobě ten článek přečíst?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání