Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Chlapeček (2) přišel během střelby na Den nezávislosti o oba rodiče: Lidé mu poslali desítky milionů!

Autor: štt - 
7. července 2022
13:56

Chlapec Aiden McCarthy (2) přišel během střelby na předměstí Chicaga o oba rodiče (†35 a †37). O osiřelé dítě se nyní starají jeho prarodiče, kteří zaštítili veřejnou sbírku pro svého vnuka. Během několika dní se vybralo neuvěřitelných 68 milionů korun!

Během oslav Dne nezávislosti došlo na předměstí Chicaga k tragickému útoku, který si vyžádal sedm lidských životů. Desítky dalších osob utrpěly během chladnokrevné střelby zranění. Mezi ty, kteří děsivou událost nepřežili, patří i manželé Kevin a Irina McCarthyovi. Sedmatřicetiletý otec vlastním tělem zachránil svého malého syna Aidena.

„Ve svých dvou letech se ocitl v pro mnohé nepředstavitelné situaci: vyrůstat bez rodičů," uvedla Irina Colonová, která po domluvě s rodinou založila pro osiřelé dítě veřejnou sbírku. Během několika dní se zde nastřádalo v přepočtu necelých 70 milionů korun. Nejvyšší dar zatím činil necelých půl milionu korun, ale přicházejí i další anonymní částky přesahující stovky tisíc.

O malého chlapce se nyní budou starat jeho prarodiče Misha a Nina Levebegovi. „Dítě je naštěstí obklopeno blízkými přáteli a rodinou, kteří mu poskytnou lásku a vhodné prostředí pro správné dospívání,“ uvedla dále Irina pro server Metro.

Aidena mezi mrtvými těly objevila osmatřicetiletá Lauren Silvaová se svým přítelem. Zrovna mířili do restaurace, když uslyšeli několik výstřelů. Ihned se rozeběhli ke zraněným. Batole se nacházelo pod tělem svého otce, který utrpěl ránu do nohy a bojoval se silným krvácením. Dítě mělo jen několik škrábanců.

Podezřelým ze střelby je Robert „Bobby“ Crimo III., jenž byl zadržen po krátké policejní honičce. Nyní čelí obvinění ze sedmi vražd prvního stupně. Vyšetřovatelé již potvrdili, že útočník měl akci dopředu naplánovanou. Již v roce 2019 byl vyslýchán kvůli tomu, že členům své rodiny vyhrožoval smrtí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání