Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vražda za 120 milionů? Zubař manželku zavraždil na lovu leopardů, inkasoval tučnou životní pojistku

Autor: štt - 
18. července 2022
09:24

Podle prokuratury Lawrence „Larry“ Rudolph zabil svou ženu kvůli životní pojistce ve výši zhruba 120 milionů korun. K incidentu došlo během výletu na africké safari, kam odletěli lovit leopardy.

Bianca Rudolphová byla zavražděna na odlehlé chatě v Zambii v roce 2016. V původní verzi vyšetřování však měla spáchat sebevraždu. Rudolph se měl k trestnému činu přiznat své přítelkyni Lori Millironové o čtyři roky později. V té době totiž FBI začala s novým vyšetřováním.

„Zabil svou ženu kvůli ní,“ řekl v denverské soudní síni asistent amerického prokurátora Bishop Grewell a ukázal na Millironovou. Sedmašedesátiletý muž je obviněn z vraždy a pojišťovacího podvodu. V případě prokázání viny mu hrozí doživotí, nebo dokonce trest smrti, napsal Daily Star.

Millironová je obviněna ze lži před soudní porotou a ze spolupachatelství. Rudolph vždy popíral jakoukoliv zodpovědnost za smrt své ženy. Úřadům v Zambii řekl, že se nacházel v koupelně, když se jeho žena zastřelila.

Soudní proces se koná v Coloradu, jelikož zde došlo k vyplacení pojistného plnění. Advokát uvedl, že ke střelbě došlo v pět hodin ráno, když personál manželům připravoval snídani. Zaměstnanci našli Rudolpha po střelbě ve velkém rozrušení. Tvrdil, že jeho žena omylem upustila zbraň, z níž pak samovolně vystřelilo. Tuto verzi potvrdili i úřady po dvoudenním vyšetřování.

Rudolph se se svou ženou seznámil na Pittsburské univerzitě. Vzali se v roce 1982. Manželé spolu měli dvě děti. V roce 2016 navštívili národní park Kafue, aby Bianca ulovila vysněného leoparda.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání