Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena se vydala pěšky z obce Seč na chatu: Ztracenou ženu se třemi promile našli policisté

Autor: VaB - 
16. července 2022
13:30

Manžel nahlásil policistům, že pohřešuje svou sedmdesátiletou manželkou. Ta se měla vydat ze Seče k jejich chalupě, tam ale nedošla. Policisté proto rozjeli velkou pátrací akci, pohřešovaná žena totiž měla spadnout do nějaké rokle. Nakonec ji našli, policistům nadýchala téměř tři promile alkoholu.

Pohřešování nahlásil muž ve středu večer, policistům řekl, že jeho žena (70) šla z obce Seč na Chrudimsku na jejich chatu. Tam ale nedošla a manžel se o svou ženu začal obávat, celou dobu s ní byl v kontaktu po telefonu a řekla mu, že někde spadla do rokle, ale neví kde.

„Kolegové z linky 158, vzhledem k pokročilé denní době a tomu, že se mělo brzy stmívat, okamžitě zahájili pátrací akci, do které kromě policistů z několika obvodních oddělení, oddělení hlídkové služby, policistů oddělení dopravních nehod a psovodů zapojili i místní hasiče. Jeden z policistů operačního střediska, který měl výbornou místní znalost, se pokoušel se ženou spojit a zjistit, kudy přesně ze Seče šla,“ popsala mluvčí Markéta Janovská.

Policisté nevěděli, kde se žena nachází nebo zda nemohla spadnout ze srázu okolo přehrady nebo dokonce do vody. „Štěstí nám tentokrát přálo a krátce před desátou hodinou večerní hasiči ženu našli. Na místo jsme zavolali zdravotnickou záchrannou službu, která paní ošetřila, nicméně důvod k převozu do nemocnice neshledala,“ dodala mluvčí.

Ženě pak dali policisté dýchnout, hodnota ukázala 2,66 promile alkoholu v dechu. Zřejmě i tato vysoká hodnota mohla za to, že se žena ztratila a nebyla s policisty schopna komunikovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání