Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Namol opilá cyklistka vyrazila z oslavy domů: Cestou zabloudila a vjela na dálnici D1!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
1. července 2022
17:18

Opilá žena jela v noci na pátek na kole po dálnici D1 ve směru od Hulína do Kroměříže. Jízda naštěstí skončila bez újmy na zdraví. Podle policie si žena údajně spletla dálnici se silnicí vedoucí do malé obce na Kroměřížsku. Dechová zkouška u ní poté zjistila 1,8 promile alkoholu.

Šestadvacetiletá žena se v noci ze čtvrtka na pátek vydala na kolu z oslavy v obci na Kroměřížsku domů. Cesta to ale byla dlouhá, měla před sebou více než 21 kilometrů. To vše pod vlivem alkoholu a za tmy.

„Vzhledem k tomu, že byla tma, žena ztratila orientaci a nevěděla přesně, jestli jede správným směrem. Když dorazila k dálničním svodidlům, mínila, že je to pouze oplocení. Za ním uviděla silnici, tak si pomyslela, že se určitě jedná o cestu vedoucí právě do malé obce, kam směřovala. Svodidla i s jízdním kolem přelezla a pokračovala v cestě," popsala noční cestu ženy mluvčí policie Monika Kozumplíková. 

Doplnila, že cyklistky si na dálnici všiml řidič jedoucí v protisměru a nahlásil to na tísňovou linku. „Dálniční policisté cyklistku za pár okamžiků zastavili. Až od nich se dozvěděla, že jede na jízdním kole po dálnici. Dechová zkouška u ní ukázala hodnotu 1,8 promile alkoholu," uvedla mluvčí. Za jízdu na kole po dálnici a jízdu pod vlivem alkoholu jí hrozí několikatisícová pokuta.

zfloyd ( 1. července 2022 19:38 )

1,8 promile není namol opilá ,kdyby byla na mol, tak by na kole jet ani nemohla , protože by pořád padala

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání