Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pilot kluzáku bojoval o život 750 metrů nad zemí! Roztrhl se mu hlavní padák a zamotala lana u záložního

Autor: rc - 
1. července 2022
10:44

Pouhé sekundy od smrti dělily pilota motorového padákového kluzáku Yanise Terize. Pětatřicetiletý milovník adrenalinu zrovna létal nad brazilskou Itatibou, když se mu roztrhlo křídlo! Nacházel se 762 metrů nad zemí. Rychle zareagoval a chtěl rozvinout záložní padák, ale zamotala se mu lana. Zatímco se řítil dolů k zemi, s chladnou hlavou lana rozmotal, a zachránil si tak život.

Perné chvíle zažil Yanise Terize, který se rozhodl prohlédnout si malebnou Itatibu v Brazílii z výšky. Pětatřicetiletý muž se už nějaký čas věnuje parašutismu a pilotování motorového kluzáku. S adrenalinovým sportem tak má bohaté zkušenosti. Volný pád z více než 700 metrů se zamotaným padákem by si ale příště určitě rád odpustil.

„Absolvoval jsem hodně letů a během tohohle jsem byl nejblíže smrti. V minulosti jsem měl malé incidenty jako nouzová přistání, ale nic takového,“ citoval sportovce, který prožil perné chvíle 762 metrů nad zemí, britský deník The Sun.

Při letu se Yanisovi roztrhl padák, díky kterému kluzák může létat. Teriz hodlal rozevřít nouzový padák, ale nastal další problém. Zamotala se mu u něj lana. Zatímco padal střemhlav dolů, rychle lana začal rozmotávat. Nakonec se mu to podařilo a parašutista v pořádku přistál. „Získal jsem cennou lekci, ale nezabránilo mi to v tom, vyrazit hned na další let,“ dodal.

Jelimanek ( 1. července 2022 13:56 )

Z toho lidé poučení mějte, pravil v Chuchli vechtr na trati, člověku že Pán Bůh nedal křídel, provázek ten nelze tlačiti🤔

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání