Neznámého muže, po němž se shání policisté, zaujalo minulý týden v noci z pátku na sobotu v Přístavní ulici vozidlo, na jehož střeše byla uzamčena dvě elektrokola. „Kolem půlnoci se neznámý muž povaloval na blízké lavičce a na cestu domů po svých se zřejmě již necítil,“ uvádí mluvčí Policie ČR Richard Hrdina.

„Proto násilím překonal nosič na kola a jedno z nich si odnesl opodál,“ pokračuje mluvčí. To mu ale nestačilo. „Nevíme, jestli se mu nelíbilo, nebo mu vadila dětská sedačka, ale každopádně se po chvíli vrátil zpět a sebral i kolo druhé.“ Ani jedno se už právoplatnému majiteli nevrátilo. Proto nahlásil jejich krádež a policisté po zloději zahájili pátrání.

„Policisté by s mužem rádi mluvili, protože je mimo jiné zajímá také to, jak se jezdí na dvou kolech zároveň,“ dodává Hrdina. Neocenitelnou pomoc při pátrání mohou poskytnout kamerové záznamy, které dotyčného zachytily. „Pokud byste muže z kamerového záznamu poznali nebo víte, kde se pohybuje, volejte prosím linku 158,“ žádá mluvčí s dovětkem, že pachateli hrozí až pětiletý trest v pruhovaném mundúru.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté pátrají po muži, který ukradl dvě elektrokola z nosiče zaparkovaného vozidla. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie