Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

V aréně pro býčí zápasy se zřítila tribuna: Mnoho mrtvých a stovky zraněných!

Tragédie v býčí aréně
Tragédie v býčí aréně  (Autor: Profimedia.cz/Twitter)
Aktualizováno -
27. června 2022
05:38
Autor: ČTK - 
26. června 2022
23:25

V kolumbijském městě El Espinal se v neděli zřítila část dřevěné tribuny v aréně určené pro býčí zápasy. Zemřely nejméně čtyři osoby a několik stovek dalších utrpělo zranění. Mezi oběťmi bylo i roční dítě.

O neštěstí informoval místní list El Tiempo. Hojně navštěvované býčí zápasy nazývané corraleja se ve městě konají u příležitosti svátku svatých Petra a Pavla.

Úřady potvrdily, že při tragédii zahynuly dvě ženy, muž a také dítě mladší 14 měsíců. Další čtyři lidé zůstávají na jednotkách intenzivní péče. „Celkem bylo ošetřeno 322 lidí,“ uvedlo tamní ministerstvo zdravotnictví.

Bezprostředně po události bylo 262 lidí převezeno do nemocnice San Rafael v El Espinalu, včetně 27 nezletilých. Podle serveru BBC je bohužel pravděpodobné, že počet obětí poroste. 

Guvernér departementu Tolima Ricardo Orozco ocenil práci záchranářů a dalších státních institucí zasahujících na místě s tím, že bez jejich úsilí by byla bilance o mnoho tragičtější.

Ohromná panika

Záběry, na kterých je vidět pád tribuny a následná panika diváků, se objevily na sociálních sítích. Zatím není jasné, proč konstrukce nevydržela. Z arény poté utekl do ulic města jeden z býků, což způsobilo chaos.

lekno ( 27. června 2022 13:05 )

Například též v Kanadě : dodnes Indiáni nemají status občana a žijí tam podobně jako otroci bez občanských základních práv. Jsou zneužíváni jako zvířata třeba k lékařským experimentům a to bez jejich souhlasu. Hanebné..
Mělo by zakročit vojsko - do vazby nacpat špíny, které mají na svědomí takové druhy týrání. Zákonem celosvětově zakázat podobné špinavosti, také laboratorní pokusy na zvířatech.. Jen hrubá síla platí na zrúdy, ne slova. Ale to by musely nejprve na Zemi vládnout skutečné osobnosti s lidským srdcem.

lekno ( 27. června 2022 13:02 )

Tohle svinstvo neroztáhli po celé jižní Americe katolíci, ale monstra v lidské kůži, která se mezi ně infiltrovala - psychopati, co bez týrání všeho živého a bez parazitismu nedokážou existovat.. Skutečný katolík se snaží držet 10 příkazů, vyrytých na skále. Pravý katolík netýrá zvíře ani člověka. Zabije pouze v nezbytné sebeobraně své osoby či blízké, když nemá jinou možnost, nebo když musí chránit před vrahy, před zločinci. Nezabije, netýrá zvířata pro zábavu.. Nikdo ze zúčastněných v té aréně kromě malých dětí, kterých se neptali na souhlas, když je tam dotáhli - není skutečný katolík. Jen pokrytci.. V jižní Americe jsou to většinou potomci těch, co jako dobyvatelé přišli zabíjet, okrást a utlačovat púvodní obyvatele - Indiány. Geny se nezapřou, zřejmě to mají takoví diváci z býčích arén stále v sobě..

Adam Fila ( 27. června 2022 10:06 )

mneli chcipnout vsichni,ti krvelacni PARCHANTI....

jaramila ( 27. června 2022 08:23 )

jaramila ( 27. června 2022 08:23 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání