Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lékařka Alena, která vyoperovala muži zdravé oko: Zhroutila se a na krku má trestní stíhání!

Lékařka Alena, která vyoperovala muži zdravé oko: Zhroutila se a na krku má trestí stíhání!
Lékařka Alena, která vyoperovala muži zdravé oko: Zhroutila se a na krku má trestí stíhání!  (Autor: Profimedia/FB: Detská Univerzita Komenského)
Autor: rix - 
5. srpna 2022
10:51

Slovensko je stále v šoku ze zpackaného zákroku v bratislavské nemocnici ve čtvrti Ružinov. Lékařka Alena F. tam pacientovi nedopatřením vyoperovala zdravé oko namísto nemocného! Nešťastný muž tak přišel o zrak. Doktorka o neštěstí promluvila. Její slova jsou plná bolesti. A co víc, na krku má trestní stíhání!

Mělo jít o rutinní zákrok již velmi zkušené lékařky a profesorky lékařské fakulty UK. Místo toho se ale operace oka změnila doslova v horor. Zdravotníci nedopatřením přelepili muži nemocné oko postižené rakovinou páskou. Lékařka tak muži odoperovala to zdravé. Pacient nenávratně přišel o zrak. To nešťastníkovi doslova obrátilo život na ruby. Nepřišel nejen o zrak, ale i o živobytí. 

Doktorka, která je ve středu děsivé události, se k situaci vyjádřila. „Pro mě osobně je to velká tragédie,“ svěřila se deníku Plus Jeden Deň žena, která už v nemocnici nepracuje, ale stále má v zařízení platný pracovní poměr. „S pacientem jsem v kontaktu ohledně mé iniciativy ho finančně odškodnit,“ vysvětlila s tím, že jí je to všechno velmi líto. I ona prý skončila po neštěstí v nemocnici. „Psychicky jsem to nezvládla,“ svěřila se. V současné době má doktorka dlouhé neplacené pracovní volno. 

Jak uvedl deník Nový Čas, celým případem se zabývá policie. A Alena F. může mít pořádný problém. Strážci zákona ji stíhají za ublížení na zdraví. „Vyšetřovatel okresního ředitelství policejního sboru v Bratislavě II po vykonání všech potřebných úkonů začal trestní stíhání ve věci přečinu ublížení na zdraví,“ potvrdili policisté.

Slovenský list Pravda již dříve informoval, že lékařka už s pacienty nepracuje a případem se zabývá Úřad pro dohled nad zdravotní péčí. „Velmi citlivě vnímáme tuto tragickou událost. S dotčenými samozřejmě komunikujeme a budeme nápomocni ve všech směrech,“ řekla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

levandulova ( 6. srpna 2022 00:39 )

Bohuzel nikdo neni neomylny. Jen u lekaru jsou ty dusledky horsi. Vsechny ostatni vase kecy nejsou na miste. Kdyz chybuje pilot, zabije plne letadlo lidi, za tuto zodpovednost je radne zaplacen a musi odpocivat. Naproti tomu lekari v nasich nemocnicich maji smesny plat a musi delat desitky hodin prescasu a 36h v kuse neni vyjimka. Takze misto, aby vam vadilo toto, jeste lekare hejtujete. Ale ono se to proste musi nekde projevit. Takovy zaprah. Muzete si to jit zkusit. Vubec nevite, co ta prace obnasi.

diskutujici ( 5. srpna 2022 19:19 )

Dvakrát měř, jednou řež. Nejsem doktor, natož operatér. Ale i v jiných věcech si vše raději několikrát ověřím, než se do něčeho většího pustím. Tím tuplem, když to připravuje někdo jiný

Dianthos ( 5. srpna 2022 17:54 )

Mám stejný názor. Vinen je ten, kdo zalepil nesprávné oko. Jak měla lékařka poznat, že vyjímá zdravé oko? Nádor mohl být malý a nemusel být vidět. Nemusel na oku vytvořit nějaké viditelné změny. Chudák lékařka, jejíž kariéru zničil nějaký nepozorný pomocný personál.

fesak2 ( 5. srpna 2022 14:30 )

Ta doktorka nepozná zdravé oko? Asi by měla jít k očnímu. Chudák pacient, má rakovinu oka a teď ještě oslepl slepou doktorkou. Pacient aby kontroloval doktory. Mně se stal podobný případ "nedorozumění", šel jsem na rentgen nohy a ta, co ten přístroj obsluhuje mi chtěla prosvítit ruku. Zdá se mi, že teď udělá vejšku kdejakej blb. Je to loterie na koho narazíte. Rodiče chtějí mít titulovanou ratolest, tak toho svýho blbečka nebo blbkyni abych byl korektní, protlačí a vytlačí až k titulu a pak to v těch ordinací vypadá takhle. Jé pardon, omylem jsme vám sebrali zdravé voko, no máte ještě jedno né? Tak na co si stěžujete, a na tu rakovinu si dejte heřmánek. Samozřejmě se to netýká téhle lékařky, ta je v tom nevinně (doufám)

sorgedoktor ( 5. srpna 2022 11:05 )

To je asi takhle...Provedu 20, 50, 10 a vicve operaci a pak zarouskuji spatne operacni pole a udelam neco sdpatne...Ja teda nevim, jestli opertater po kazdem kontroluje rouskovani, spravnou stranu atd....To jeji provineni je velkeč, ale problematicke....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání