Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starosta (†41) řídil prý opilý a po vážné autonehodě zemřel: Byl to dobrý chlap, truchlí jeho blízcí

Autor: rix - 
23. června 2022
11:13

Slovenská vesnice Husiná se stále nemůže vzpamatovat z tragické smrti tamního starosty Petera F. (†41). Ten zemřel při vážné autonehodě, když měl společně s kolegy jet na nákup. Jak se podle policistů údajně ukázalo, muž řídil opilý! Smrt zasáhla nejenom rodinu, ale i obyvatele vesnice nebo fotbalový tým v sousední Buzitce. 

Alkohol se stal Peterovi podle všeho osudným. 2,19 promile, tolik měl údajně starosta malé vesničky v krvi. Na přehledném úseku havaroval. „Při projíždění levotočivé zatáčky už v rovném úseku se plně nevěnoval řízení,“ popsala policejní mluvčí Mária Faltániová. „Vjel do protisměru a poté do příkopu, kde se vozidlo převrátilo na střechu,“ dodala podle deníku Nový Čas

V autě se zranili ještě další dva lidé, ale jen lehce. Starosta byl na tom mnohem hůře. S vážnými zraněnými ho záchranáři převezli do nemocnice. „Pacienta jsme přijali na chirurgické oddělení. Měl vnitřní poranění neslučitelné se životem, bohužel zemřel,“ uvedl mluvčí nemocnice v Rimavské Sobotě Tomáš Kráľ. Spolujezdci prý nevěděli, že Peter před jízdou pil alkohol. Skupina údajně jela koupit barvy na vymalování pódia před obecním úřadem, informoval server tvnovinky.sk.

Situace je o to tragičtější, že muž po sobě zanechal mimo manželky i teprve šestnáctiletou dceru. „Byl to dobrý člověk. Lidé ho respektovali a měli ho velmi rádi. Pro obec toho udělal opravdu mnoho,“ vzpomínal na starostu jeho zástupce Dalibor Kováč. 

Na Petera se slzami v očích vzpomínají i hráči fotbalového týmu 1. FK Buzitka. Tam Peter kdysi dlouhé roky působil a tým svého času trénoval. „Byl to dobrý chlap s velkým srdcem. I když už nebyl trenér, chodil na zápasy,“ řekl starosta Buzitek M. Malatinec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání