Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šokující snímek masakru na základní škole v Uvalde: Po zuby ozbrojení policisté nedělali nic?!

Autor: štt - 
21. června 2022
15:14

Na konci května Salvador Ramos (†18) zastřelil devatenáct dětí a dva učitele ze základní školy v Uvalde. Nyní do médií pronikl první snímek z bezpečnostních kamer v době policejního zásahu. Záběr znovu zpochybnil akceschopnost zasahujících policistů.

Na záběru z průmyslové kamery, který získal deník Austin American-Statesman, lze vidět školní chodbu. Ve spodní části se nachází datum a čas pořízení – 24. května 11:52. Toho dne udeřil běsnící teenager Salvador Ramos na děti v tamní škole. Dále zde jsou dva zasahující policisté, kteří se chrání balistickým štítem.

Mladý útočník začal střílet zhruba o 19 minut dříve, píše server Daily Mail. Přestože snímek dokazuje, že policisté byli účinně ozbrojení, do třídy vtrhli až o 58 minut později. Střelce se jim podařilo zneškodnit až ve 12:50. Na své chladnokrevné řádění měl tedy skoro hodinu a půl!

Hlavní odpovědnost za zpackanou akci nese policejní šéf okrsku, Pete Arredondo. Ten se prý domníval, že střelec nemá v dosahu žádné oběti, a pro svou jednotku proto žádal lepší vybavení. Děti však celou dobu volaly na tísňovou linku, aby je přišla policie zachránit.

Arredondo během zásahu žádal o posily. Byl si vědom toho, že Ramos má u sebe útočnou pušku. Během úterý má v Austinu proběhnout slyšení, které má poskytnout další odpovědi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání