Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena se nakazila při sexu v autě: Pojišťovna jí vyplatí 120 milionů!

Sexuálně přenosnými chorobami se denně nakazí milion lidí
Sexuálně přenosnými chorobami se denně nakazí milion lidí  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
10. června 2022
20:21

Odškodné více než pět milionů dolarů vysoudila Američanka z Missouri od pojišťovny GEICO za to, že se od svého partnera v jeho vozidle - pojištěném zmíněnou firmou - nakazila pohlavně přenosnou chorobou. S odvoláním na soudní dokumenty o tom v pátek informoval zpravodajský server CNN.

Žena, jejíž totožnost zprávy uvádějí pod zkratkou M. O., podle soudních dokumentů uvedla, že se od partnera nakazila lidským papilomavirem (HPV). Její bývalý partner o své pozitivní diagnóze HPV věděl a neinformoval ji, ani nepodnikl odpovídající kroky, aby zabránil přenosu nákazy.

Poškozená původně žádala o odškodnění přímo pojišťovnu. V žádosti uvedla, že se v listopadu a prosinci 2017 „účastnila nechráněných sexuálních aktivit ve vozidle pojištěného", a že jí „z nedbalosti způsobil nákazu nebo přispěl k tomu, že se nakazila HPV, což je běžná sexuálně přenosná infekce", uvádí se v soudních dokumentech.

Když společnost GEICO její nárok zamítla, obrátila se M. O. na arbitra, který rozhodl v její prospěch. Odvolací soud následně potvrdil, že má nárok na odškodné 5,2 milionu dolarů (více než 121 milionů Kč). Arbitr rozhodl, že „v (pojištěném) automobilu došlo k sexuální aktivitě", která "přímo způsobila nebo přímo přispěla ke způsobení" infekce HPV u ženy.

trintin ( 10. června 2022 20:46 )

Alimenty bude platit pojišťovna?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání