Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dojemné loučení s výsadkářem Stanislavem (†53): Tragicky utonul ve vodní nádrži

Autor: VaB - 
9. června 2022
10:29

V předposlední květnový den se vojáci ze 102. průzkumného praporu rozloučili se svým zesnulým kolegou Stanislavem L., který tragicky utonul. Jeho památku uctil průlet vojenského vrtulníku. Odcházel za zvuku salv.

Stanislav L. (†53) tragicky zemřel v polovině května, když utonul ve vodní nádrži Plumlov u Prostějova. Ačkoliv to byl zdatný plavec, který své podřízené učil plavat, jemu samotnému se voda stala osudnou.

„V pátek nás zastihla opravdu smutná zpráva. Zcela nečekaně nás totiž opustil náš dlouholetý příslušník, kolega a hlavně kamarád Stanislav L. Už od roku 2011 Standa působil jako náčelník tělesné výchovy praporu a staral se o naši fyzickou zdatnost,” napsali tehdy vojáci na facebooku.

Stanislav byl podle nich instruktor boje zblízka a vojenského plavání. Ve svých 53 letech byl aktivním výsadkářem, ale hlavně sportovcem tělem i duší. Nevadilo mu plavat i v zimě a v jakémkoliv počasí jezdil na kole do práce a zpět domů.

V osudný den měl ve vodě být už delší dobu. Když ho vytáhli, tak už mu nebylo pomoci. „Ve svém soukromém životě instruktor sebeobrany, soudní znalec v oboru sebeobrana, pravidelný dobrovolný dárce krve, vedoucí na dětských táborech, nadšený potápěč,“ popsali vojáci svého zesnulého kamaráda a kolegu.

V předposlední květnový den se s ním rozloučili. „V pondělí 30.5.2022 jsme se rozloučili s našim kamarádem, dlouholetým kolegou, výsadkářem a sportovcem tělem i duší, poručíkem Stanislavem L. Na jeho počest zazněly i zvuky salv a nad jeho posledním rozloučením prolétl armádní vrtulník,“ popisují smutnou událost. Rodině projevili upřímnou soustrast.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání