O svých zdravotních problémech se Dolejš nesvěřoval ani kamarádům. Jen 15. ledna - devět dní před svou náhlou smrtí - zveřejnil na facebooku vzpomínku, jak před dvěma roky bojoval v nemocnici o život. A doplnil ji vzkazem, z něhož dnes mrazí: „Uplynulo 10 dnů, 10 měsíců, uplynuly 2 roky. Minimálně 10x mě osud hodil zas na startovní čáru. Nevadí. Minimálně 10x jsem vstal a zkusil jsem to znovu. Jsem mu vděčný, že mě zatím nepřehodil na druhý břeh. Zkusím se nepos*at ani v roce 2022 a za rok si řeknem, co dál…“

Mrtvolu objevili hasiči

Král televizní zábavy odcházel v úplném osamocení, doma ho našli mrtvého hasiči! Přivolal je jeho kamarád a kapelník Šlapeta Karel Hoza. Mluvili spolu naposledy v sobotu večer po telefonu. „Plánovali jsme vystoupení a dohodli jsme se, že za ním v neděli večer přesně v určitou hodinu přijdu. Tak jsem přišel,“ řekl Blesku kapelník Hoza. „Nemohl jsem se dozvonit a bylo mi jasné, že se něco stalo. Dveře od bytu museli otevřít hasiči a Radana našli doma mrtvého. Nemohu se z toho vůbec vzpamatovat,“ dodal rozrušeně Hoza.

Varovným signálem mu prý mělo v sobotu být Radanovo špatné dýchání, jež zřetelně postřehl, když s ním mluvil po telefonu. Dolejšovi ale poslední roky pořád něco bylo, a tak tomu nevěnoval zvláštní pozornost. „Na co Radan zemřel, nevím. Nečekal jsem na zprávu koronera, ani nejsem rodina. Z Radanova bytu jsem raději rychle odešel…“ dodal smutně kapelník s tím, že v tom ale rozhodně měla prsty cukrovka.

VIDEO: Smrt Dolejše a první slova manželky. A Krampola nejhorší natáčení v životě.

Video
Video se připravuje ...

Smrt Dolejše a první slova manželky. A Krampola nejhorší natáčení v životě. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
23 fotografií