Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V kufru auta matky našli mrtvolku jejího syna (†6), otec se ho marně snažil získat do péče

Autor: štt - 
23. května 2022
17:28

Minneapoliské úřady svěřily ženě jejího syna zpátky do plné péče. Po dvou týdnech bylo jeho tělo objeveno v kufru matčina auta. Policie osmadvacetiletou Julissu Thalerováou ihned zadržela pro podezření z vraždy. Nyní čeká ve vazbě na vznesení obvinění.

Julissa Thalerová nedávno vyhrála vleklý boj o opatrovnictví svého syna Eliho. Místní úřad pro ochranu dětí však v minulosti vyjádřil své obavy o její duševní zdraví. Otec Tory Hart se rovněž snažil získat chlapce do své péče, ale soud Eliho po ročním pobytu v pěstounské péči umístil k matce, přestože jí byl v minulosti jednou odebrán.

Žena měla rovněž vleklou kriminální zkušenost s krádeží léků. Kromě psychických problémů trpěla i drogovou závislostí, informoval server Daily Mail.

Chlapcova bývalá pěstounka Nikita Kronbergová v rozhovoru pro minneapoliský deník rozhodnutí soudu označila za chybné. Thalerová navíc čelila obvinění z týrání vlastního dítěte. Eliho příbuzní novinářům dále sdělili, že chlapci se po návratu k matce zhoršil prospěch a čelil mnoha úzkostem.

Policie chlapcovo tělo našla v kufru zcela náhodně, když řidičku zastavila kvůli rozbitému zadnímu okénku. Po bližším ohledání si strážci zákona všimli četných krvavých skvrn v interiéru. V autě seděl ještě neznámý sedmadvacetiletý muž, který zatím nebyl obviněn.

Otec již založil sbírku na GoFundMe, která má pomoci se zaplacením pohřbu dítěte. Eli od narození trpěl vzácnou genetickou poruchou zvanou Townes-Brockův syndrom, která způsobovala onemocnění ledvin a problémy se sluchem, jež vyžadovaly nošení naslouchátka.

Jaroslava Kostalova ( 24. května 2022 10:18 )

Takové hyeně se ani nedá říct matka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání