Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie vyšetřuje vraždu novorozence v Kroměříži: Matkou bez dítěte je prý týraná žena

Policie na místě činu v Kroměříží.
Policie na místě činu v Kroměříží.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
12. května 2022
20:00
Autor: ČTK, rc - 
12. května 2022
11:54

Policisté v Kroměříži od čtvrtečního dopoledne stále hledají tělo mrtvého novorozence. Dítě se podle nich zřejmě stalo obětí vraždy. Podezřelé policie zadržela, nechtěla ale specifikovat, o kolik lidí jde. Na pacientku po prodělaném porodu, která u sebe nemá dítě, policisty dopoledne upozornil jeden z lékařů kroměřížské nemocnice. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. 

Zprávu o prověřování násilného trestného činu zveřejnila policie dopoledne na twitteru. „Případ jsme kvalifikovali jako trestný čin vražda. Obětí je novorozenec. Podezřelé osoby jsou omezeny na osobní svobodě,“ uvedla policie.

Ve čtvrtek odpoledne policejní mluvčí informovala, že na místě jsou stále krajští kriminalisté, kteří si případ převzali. „Čerstvě narozené dítě i nadále hledáme. Prohledáváme okolí domu, kontejnery a kanalizaci,“ uvedla Kyšnerová. Platilo to podle ní i po 17:00. Televize CNN Prima News ve čtvrtečních Krimi zprávách uvedla, že ani před osmou hodinou večerní policie místo neopustila a nadále po těle novorozeněte pátrá. Podle informací televize Policie ČR pátrá hlavně v okolí ulice Albertova na kraji města, kde matka dítěte žila.

Matka mrtvého novorozence měla domácnost sdílet s partnerem, se kterým dle sousedů měli často neshody. „Často bylo slyšet, že se hádají. Několikrát ji  partner měl zmlátit a snad jí jednou zlomil i nohu," uvedla pro CNN Prima News sousedka. 

Policie se případem začala zabývat na základě informací z nemocnice. „Dnes dopoledne nám oznámil jeden z lékařů kroměřížské nemocnice, že se k nim dostala pacientka po právě prodělaném porodu, která u sebe neměla dítě. Žena krátce po ošetření z nemocnice na svou žádost odešla,“ řekla Kyšnerová.

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje u případu podle jejího mluvčího Jakuba Omelky nezasahovala.

kralovna-vsech-mori ( 12. května 2022 19:29 )

Na místě jakého činu? Vždyť vědí jediné. Že žena porodila.

sorgedoktor ( 12. května 2022 18:35 )

Takzwe rodicku prijali do nemocnice bez ditete, coz jaksi vyplyva z textu..Ono se taky deti prodavaji...

doktormediciny ( 12. května 2022 17:23 )

Podezreli, podezreli...Ono v globale je podezrely kazdy kdo byl na miste cinu..

maxpax ( 12. května 2022 13:39 )

Hrozný čin !
Podezřelé zadrželi..takže vrahů bylo víc ?
Tak doufám, že tuhle spáchanou zrůdnost soud neohodnotí jako poporodní psychózu nebohé matky pouhým podmínečným trestíčkem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání