Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jediná přežila brutální řádění svého bratra na Prostějovsku: Všichni obyvatelé přispěli do sbírky pro Natálii (17)

Autor: jel - 
8. května 2022
05:00

Malé městečko u Prostějova minulý týden šokovala brutální trojnásobná vražda. Marek (29) měl promyšleně vyvraždit celou svoji rodinu. Ušetřil jen nejmladší sestru, sedmnáctiletou Natálii. Pro nebohou dívku sousedé uspořádali sbírku, přispěl prý každý obyvatel Kostelce na Hané.

Ke strašlivé události došlo minulý pátek. Zločin byl tak brutální a promyšlený, že šokoval i zkušené kriminalisty. Vrah si svůj čin dopředu podrobně naplánoval a řídil se harmonogramem rodiny. Při čekání na své další oběti si prý brousil nože. 

Rodina byla podle sousedů uzavřená a s nikým v obci se příliš nestýkali. Otec Jiří (†57) tvrdě pracoval, všichni sourozenci, kromě Marka, studovali. Údajný vrah prý nedělal nic. 

Sbírka pro přeživší

Když se Natálie osudný den vrátila ze školy, její bratr Vít (†23) a sestra Aneta (†21) už byli po smrti. Podle kriminalistů však nejstarší bratr neměl v plánu zabít i druhou sestru. „Když se kolem poledne vrátila ze školy, pod pohrůžkou ji donutil, aby šla na toaletu, kde ji zamknul a čekal na otce,“ uvedl v pondělí na tiskové konferenci vedoucí odboru obecné kriminality olomoucké krajské policie Jan Lisický. Na toaletě strávila dívka asi hodinu a půl a následně skončila v péči lékařů.

CNN Prima News zjistila, že sousedé měli pro Natálii uspořádat sbírku. Mimo kameru to měla televizi říct jedna z obyvatelek obce, která doplnila, že přispěli všichni obyvatelé Kostelce. 

Rodina si prošla těžkým osudem už v minulosti. Matka trpěla rakovinou a před pár lety spáchala sebevraždu, následně se oběsil nejstarší syn.

Zadržený muž se podle kriminalistů k činu přiznal a v pondělí na něj soud uvalil vazbu. V případě odsouzení hrozí muži za zvlášť závažný zločin vraždy trest ve výši patnácti až dvaceti let, nebo výjimečný trest.

pea.p ( 10. května 2022 08:56 )

O jaké rodinné firmě tady melete. Otec tvrdě makal, děti studovaly.
A tu nejmladší ušetřil? To peklo které musela zažívat a bohužel si trauma ponese do konce života.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání